Türk besin eserlerinin ABD pazarında tanıtılmasına yönelik Ege İhracatçı Birlikleri bünyesindeki 6 Birliğin paydaşlığında 2018 yılından bu yana muvaffakiyetle yürütülen Turkish Tastes Turquality Projesi’nin 4 yıllık ikinci fazı başladı.
12 Nisan’da UNLV (University of Nevada-Las Vegas / Las Vegas Üniversitesi) yerleşkesinde, üniversite mutfağında Akademisyen Şef Christopher Lindsay öğrencileriyle birlikte hazırladığı menüde Ezogelin çorbasına yer verirken, başka dünya mutfağı menülerini ise Türk eserleriyle hazırladı.
14 Nisan’da ise klasikleşen 3’üncü Şef Müsabakası gerçekleştirildi. Yarışta şefler Türk eserleri ile hazırladıkları tabaklarla büyük ödül için yarışırken, iştirakçi bölgesel ve ulusal distribütör firma temsilcileri Türk yemekleriyle gerçek bir tecrübe yaşadı.
Etkinliklere Ege Mobilya, Kağıt ve Orman Eserleri İhracatçıları Birliği İdare Heyeti Üyesi İ. Kazım Gürel ve T.C Los Angeles Ticaret Ataşesi Ali Said Dolu, UNLV Hospitality Okulu Dekanı Prof. Dr. Stowe Shoemaker ve Nevada Restoran Birliği Lideri Katherine Jacobi ve İdare Konseyi üyeleri katıldı.
Yarışmada projenin ana amacı olan “yerel ve ulusal profesyonellerde Türk eserleri hakkında farkındalık oluşturarak talep yaratmak, profesyonelleri Türk eserleri hakkında bilgilendirmek ve Turkish Tastes’in marka yüzü haline getirmek” unsuru doğrultusunda kurgulandığı için iştirakçi şeflere eser tedarik eden distribütörler de aktifliğe davet edildi. Ayrıyeten Las Vegas Üniversitesi Yönetici ve Akademisyenleri ve NvRA Yöneticileri de aktifliğe iştirak sağladı.
Turkish Tastes ABD’de ses getirdi
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Lideri Jak Eskinazi, en kıymetli maksat pazarlardan olan ABD pazarında 2018 yılında 12 yıllık bir vizyonla yola çıktıklarını ve Türk besin eserlerinin ABD pazarında tanıtılmasının ötesinde tanıtım sisteminin oluşturulması için çalıştıklarını söyledi.
Eskinazi, şöyle devam etti:
“Bu kapsamda, son olarak Ceoworld Magazine tarafından dünyanın en güzel Turizm ve Otelcilik Okulu seçilen Las Vegas Üniversitesi, Nevada Restoran Birliği ve ABD’de Executive şef sertifikasını düzenleme yetkisini elinde bulunduran Amerika Aşçılık Federasyonu (ACF) ile paydaşlıklar kurduk. Türkiye’de ise İzmir İktisat Üniversitesi ve THY ile işbirlikleri yürüttük. Projenin birinci kademesinde ABD’de gelenekselleştirmek üzere başlattığımız Şef Müsabakasının 3’üncü yılında ülke genelinden ilgi duyulmasından büyük bir memnunluk ve onur duyuyoruz. Bu bizim gerçek yolda ilerlediğimizin bir ispatı. Yakın vakitte daha fazla ses getirecek çalışmaları paylaşacağız.”
Ege İhracatçı Birlikleri ismine projenin uyumundan sorumlu olan ve Turkish Tastes Ambassador olarak da bilinen Ege Mobilya Kağıt ve Orman Eserleri İhracatçıları Birliği İdare Heyeti Üyesi Kazım Gürel “Türk besin eserlerinin dünyanın tüm mutfaklarında kullanılabileceğini, tabakların lezzetini artırırken sağlıklı beslenmeyi destekleyeceğini anlatmaya çalışıyoruz. Temel amacımız Türk eserlerine yönelik farkındalığın son tüketiciden kesim profesyonellerine kadar artırılması. Yeni periyotla birlikte tanıtım faaliyetlerimizi ticari sonuçlar doğuracak biçimde planlıyoruz. ABD’de faal olarak besin ticaretinde yer alan profesyonellerle etkileşimimizi artıracağız. Müsabaka günü dünyaca ünlü Amerikan televizyonu CBS’nin bize ulaşıp röportaj yapması artık tanıtım faaliyetlerimizin meyve vermeye başladığı gösteriyor. Şef Müsabakasına ulusal seviyede ilginin artmasından memnunluk duyuyoruz.” dedi.
Yarışmanın birincisi, Jasmine Rattanopas, Cosmopolitan Hotel,
İkinci Robert Lomeli, Wolfgang Puck Spago Restaurant
Üçüncü ise Cem Demirhan, Streamsong Resort olmuştur.
Kazanlara sırasıyla plaketleri ve iştirak sertifikaları verilmiştir.
Hibya Haber Ajansı
19.04.2023 10:04:12