“Hafif Neşter” sergisi Eskişehir’de açıldı

Yıl boyunca birbirinden özel stantlara mesken sahipliği yaparak fotoğraf, cam ve seramik sanatı ile sanatseverlerin göz bebeği olan Büyükşehir Belediyesi Kent Müzeleri Kompleksi, çok özel bir standa daha konut sahipliği yapıyor.

Türkiye’deki 2, dünyada ise 35 “Tıbbi Mikro Ressam ve Mikro Ressam”dan biri olan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin ve Hudut Cerrahisi Kısmı Araştırma Vazifelisi Dr. Alpay Burak Yanlışsız, birinci ferdî standını Eskişehir’de açtı.

Doğru’nun pirinç tanesi, incir çekirdeği, lisan çubuğu, madeni para, hap ambalajı, poşet çay, makarna, kabak çekirdeği üzere nesnelere “büyüteçle görülebilen” fotoğraflarla oluşturduğu tıbbi mikro ve mikro fotoğraf standı “Hafif Neşter” görkemli bir merasimle sanatseverlerin izlenimine sunuldu.





Tarihi Odunpazarı bölgesinde bulunan Büyükşehir Belediyesi Kent Müzeleri Kompleksi Stant Salonu’nda yapılan açılışa Eskişehir Büyükşehir Belediye Lideri Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, bürokratlar, akademisyenler, öğrenciler, davetliler ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Açılışta konuşan Lider Büyükerşen, “Eskişehir’de açılan bu sergi, çok özel ve gerçekten son derece farklı bir sergi. Tıbbiye genelde hekim yetiştirir ama sanat dallarında da çok başarılı sanatçılar çıkarır. Alpay Burak aslında bir beyin cerrahı. Sanat alanında da son derece sabır isteyen bir iş çıkarmış. Eserlerini toplu iğneler kullanarak yaratıyor. İnşallah bu küçük ama son derece özel eserleriyle bu alanda çok güzel yerlerde olacak.” dedi.

Mikro ressam Dr. Alpay Burak Gerçek ise konuşmasında, “İlk kişisel sergimi açıyorum. Aklımda iki şehir vardı. Doğduğum şehir Ankara ve Eskişehir. Tabi Yılmaz Hocam buna öncülük etti ve bugün buradayız. Kendisine çok teşekkür ederim. Bu sergi Türkiye’de, Eskişehir’in Cumhuriyet tarihinde de bir ilktir. Ev sahipliğiniz için çok teşekkür ederim.” dedi.

Sanatseverler 26 Mart’a kadar Büyükşehir Belediyesi Kent Müzeleri Kompleksi Stant Salonu’nda bu özel sergiyi gezebilecekler.

Hibya Haber Ajansı


12.03.2023 14:04:04