Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkanı Çıtırık’tan Başkan Cin’e Ağır Eleştiri

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkanı Nesrin ÇıtırıkPendik Kaymakamlığı ve belediyesine sokak hayvanları ile ilgili olarak ağır bir eleştiride bulundu.

Nesrin Çıtırık Pendik Kaymakamlığına da gönderme yaptığı basın açıklamasında;

“Sayın Ahmet Cin, 750 bin nüfuslu Pendik’te işlevsel bir bakımevi yok. Yeterli kısırlaştırma çalışmaları yapılmış değil. Bu yüzden çoğalan sokak hayvanlarının akıbeti meçhul…

Sayın Ahmet Cin; Cumhurbaşkanımız, vali ve kaymakamlara bile ‘24 saat telefonlarınız açık olacak, vatandaş size ulaşacak, sorunlarını çözeceksiniz’ talimatını vermişken, Pendik’teki gönüllüler size ulaşamıyorlar. Ayrıca toplama ekibinizde çalışan görevlileriniz gönüllü vatandaşlara hakaret ve tehditte bulunuyor.

Sayın Ahmet Cin, belediye başkanı olduğunuz zaman her yıl 4 bin köpek kısırlaştırmış olsaydınız bugün 16 bin köpek kısırlaştırılmış olacaktı. Pendik’te hayvanlar sokakta aç sefil perişan olmayacaktı. Vatandaş da mustarip ve şikayetçi olmayacaktı.

Sayın Ahmet Cin, sizi Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Pendik halkına şikâyet ediyoruz.

AK Parti’nin 2004 yılında çıkardığı hayvanları koruma kanununu uygulamanızı, kısırlaştırma merkezinizi kurmanızı ve tıbbi koşullarda kısırlaştırma yapmanızı yani insani ve vicdani görevinizi yerine getirmenizi bekliyoruz” sözlerine yer verdi.  


17.08.2023 11:42:12