Hurda otobüsten doğal afet konaklama aracına

2021 yılında Kayseri Büyükşehir Belediyesi Makina İkmal Bakım ve Tamir Daire Başkanlığı tarafından deprem, sel üzere afet durumlarında misyonlu çalışanın olay yerinde geçirdiği gün müddetince konaklamasını daha sağlıklı bir biçimde yapabilmeleri için hurda bir otobüs, doğal afet konaklama aracına dönüştürüldü.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, mevzu ile ilgili yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen sarsıntılar sonrası Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı gruplarının bölgede görevlendirildiğini hatırlattı.

Proje dizaynının büsbütün yerli ve ulusal bir proje olduğunu söz eden Lider Büyükkılıç, su deposuyla, lavabosu, tuvaleti, banyosu, yatakları, mutfağı, dinlenme ortamı ve direksiyon yanındaki yardımcı sürücüsüyle birlikte afet aracı sayesinde takımların, bölgede daha faal bir çalışma yürüttüğünü vurguladı.

Konforlu bir halde hizmet verme mantığı içerisinde bir çalışma yapıldığını kaydeden Büyükkılıç, aracın içerisinin, çalışanın mevcut şartlarda gereksinimini giderebilmesi ismine, yemek gereksinimi için mutfak, dinlenmeleri için ranzalar, duş ve lavabo muhtaçlık yerleri, televizyon, klima üzere birçok gereksinime karşılık verecek halde oluşturulduğunu söyledi.





Başkan Büyükkılıç, afet aracının içerisinde, fırın, buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinası, mikrodalga fırın, klima, ranza, klozet ve banyo grubu olacak biçimde dizayn edildiğini söz etti.�

Büyükkılıç, kahraman itfaiye takımlarının deprem bölgesinde 13 araç, 71 işçi ile arama kurtarma çalışmalarında 37 vatandaşı sağ kurtardığını da kelamlarına ekledi.

Hibya Haber Ajansı


28.03.2023 10:34:08