İki Yıl Ağaçta Yaşadı! Nedenini Öğrenince Çok Şaşıracaksınız…

Julia Butterfly Hill; Aralık 1997’den Aralık 1999’a kadar 738 gün boyunca, Luna adlı 1500 yıllık dev bir ağacın kesilmesini önleyebilmek için tek başına, ağacın üzerinde yaşadı. Çevre aktivisti Julia Butterfly Hill ile tanışmaya hazır olun!

Julia’nın hikayesi bir kişinin bile ne kadar önemli bir etkiye sahip olduğunu gösteriyor. İnandığı amaç uğruna tüm hayatından 2 yıl boyunca vazgeçen Hill, sonucunda ise başarıya ulaştı. Bu, Julia Butterfly Hill’in yolculuğunun hikayesi…

BİR AĞAÇTA GEÇİRİLEN 783 GÜN

10 Aralık 1997’de Julia Butterfly Hill, bir protesto başlattı.

Buradaki amacı üç yönlüydü:

Başlangıçta, ağaçta oturma protestosunun yalnızca birkaç hafta sürmesini bekliyordu. Ancak, bu süre giderek uzadı.

Julia, muşambalarla korunan 1,5 metrekarelik bir alanda yaşıyordu ve bu süre boyunca tüm iletişimini cep telefonu aracılığıyla kurdu.

Ona destek olan gönüllüler, ona sık sık yiyecek, su ve erzak ulaştırmak için yardımda bulunarak devam etmesini sağladı. Zaman zaman zorlu hava koşullarıyla karşı karşıya kaldı, hastalıklarla mücadele etti ve onu yerinden etmek için sayısız girişimle karşılaştı.

Birçok zorluğa rağmen, Julia’nın dayanıklılığı ve kararlılığı sayesinde ağaca çıktıktan 738 gün sonra, 18 Aralık 1999’da, 26 yaşında olan Julia ağaçtan indi.

Julia Butterfly Hill’in Luna’daki ağaçta yaşaması birçok alanda derin bir etki yarattı. İki yılı aşkın süre boyunca kararlılıkla ağacın üzerinde yaşaması sonucunda bin yıllık sekoya ağacı Luna, diğer birçok ağaçla birlikte üç dönümlük bir bölge ile birlikte kalıcı koruma alındı.

Julia Butterfly Hill 1974 yılında Missouri’de doğdu. Ailesiyle birlikte göçebe bir hayat sürdü ve bu süreçte doğa ile derin bir bağ geliştirdi. Henüz altı yaşındayken yaptığı bir gezi sırasında parmağına bir kelebek kondu ve yol boyunca hiç uçmadı. Bu olay Julia’nın hayatında kalıcı bir iz bıraktı ve Butterfly (Kelebek) lakabını aldı.

Julia, yirmili yaşlarının başında neredeyse ölümcül bir araba kazasından sonra Kaliforniya’nın sekoya ormanlarında bir grup doğaseverden aldığı ilhamla kendini doğayı korumaya adadı.

Tarihe geçen aktivist, mücadelesini bugün de sürdürüyor.

Luna’nın Mirası isimli bir kitap kaleme alan aktivist, ağaçta yaşadığı 738 günü dünyanın farklı bölgelerindeki toplantılarda anlatıyor, çevre konusunda farkındalık oluşturabilmek için mücadele ediyor.

Takip eden yıllarda farklı coğrafyalarda çok sayıda protesto gösterisine katılan Hill, mücadelesini kar amacı gütmeyen çevre kuruluşlarının bünyesinde sürdürüyor, tarihteki en önemli çevre aktivistlerinden biri olmaya devam ediyor.


18.09.2023 14:24:39