İlk EYT Emekli maaşları ne zaman yatacak? EYT Emekli Maaşı Ödeme Takvimi 2023

Emeklilikte yaşa takılanlar başvurusu ardından ilk maaşlarını bekleyen emekliler EYT maaşları ne zaman yatacak sorusuna cevap arıyor. EYT maaşları ne zaman yatacak 2023 yılı için araştırılmaya başladı. Konuya dair Bakan Bilgin’in açıklamaları yakından takip ediliyor. Peki, EYT emekli maaşları ne zaman yatıyor? İşte, detaylar…

EYT İLK MAAŞ ÖDEME TARİHİ 2023

31 Mart tarihine kadar müracaat eden EYT’liler, ilk maaşlarını 1 Nisan’dan itibaren almaya başlayacak.

EYT’liler, e-Devlet’te SGK evrak takip hizmetinden ya da SGK’nın il ve ilçe müdürlüklerinden süreci takip edebiliyor.

EYT’LİYE DE BAYRAM İKRAMİYESİ VERİLECEK

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Yasası ile emeklilik hakkı elde eden milyonlarca vatandaş, zamlı emekli ikramiyesinden yararlanma durumunu merak ediyordu. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, EYT’liler dahil olmak üzere 15 milyon kişi zamlı bayram ikramiyesinden yararlanacak.

BAŞVURULAR 1,5 MİLYONU AŞTI

Emekli olmak için başvuru yapanların sayısı 1,5 milyonu aştı. Başvuru yapanların bir kısmının aylık bağlama işlemleri de tamamlandı.

Aylıklar, emeklilik dilekçesi verildikten sonraki aydan itibaren ödenecek. İlk aylıklar nisan ayında hesaplara yatırılacak. Başvuru tarihi maaş alma zamanını etkileyecek.

SSK ve BAĞ-KUR’luların nisan ayında aylık alabilmeleri için en geç 31 Mart’a kadar başvuru yapmaları gerekiyor. Kamu işçileri ve memurlarda ise nisanda emekli aylığı almak için başvuru süresi sona erdi.

4A SSK EMEKLİ MAAŞI ÖDEME TARİHLERİ

4B BAĞ-KUR EMEKLİ MAAŞI ÖDEME TARİHLERİ


31.03.2023 15:21:59