iOS 18 ile Gelen Yenilikler

1. Ana Ekran Özelleştirme: iOS 18, ana ekran ızgarasında simgeler ve widget'ları istediğiniz yere yerleştirebilmenize olanak tanıyor. Artık uygulama ikonları ve widget'lar yan yana olmadan, açık modda, koyu modda veya seçtiğiniz özel renk tonuyla kullanılabilecek.

 

2. Mesajlar Uygulamasında Yenilikler: Mesajlar uygulaması, metin efektleri ve mesaj planlama gibi yeni özelliklerle geliyor. Kullanıcılar, mesajlarını belirlenen tarih ve saatte gönderilmek üzere planlayabilecekler.

 

3. RCS Mesajlaşma Desteği: iOS 18, RCS (Rich Communication Services) mesajlaşma desteği sunarak, iPhone ve Android cihazlar arasında daha iyi iletişim sağlıyor. Bu özellik, okundu bilgisi, yazım göstergeleri, gelişmiş grup sohbeti desteği ve yüksek kaliteli fotoğraf ve videolar gibi imkanlar sunuyor.

 

4. iPhone'u Mac’e Yansıtma: Yeni güncelleme ile birlikte, iPhone’unuzu Mac cihazınıza yansıtarak tamamen kontrol etmeniz mümkün olacak. iPhone Yansıtma özelliği sayesinde, Mac’inizde iPhone bildirimlerini alabilir ve bu bildirimlere tıklayarak iPhone Yansıtma’yı otomatik olarak açabilirsiniz.

 

Apple’ın bu yeni güncellemeleri, kullanıcı deneyimini önemli ölçüde geliştirecek ve cihazlar arası entegrasyonu daha da güçlendirecek. iOS 18 ile ilgili heyecanlı bekleyiş devam ediyor.


16.09.2024 16:21:04