İrmik helvası tarifi: Tam kıvamında lezzet bombası

Sevilen tatlılardan biri olan irmik helvası, genellikle doğru kıvamın yakalanamaması sebebiyle istenilen lezzete ulaşılamıyor. Aslında birkaç aşamaya dikkat etmek, bu riski ortadan kaldırarak en iyi irmik helvasına ulaşmanızı kolaylaştırıyor.

MALZEMELER

YAPILIŞI

  1. İrmik helvası yapmak için ilk olarak küçük bir tencereye şeker ve suyu alarak kaynatın. Aynı anda ayrı bir tencerede sütü de kaynatmaya başlayın.
  2. Bir tencerede yağı erittikten sonra irmiği ekleyerek ateşte rengi dönünceye kadar kavurun.
  3. Kavrulan irmiğe şerbeti ardından da sıcak sütü yavaş bir şekilde ilave edin.
  4. Şerbetin sıçrama ihtimaline karşı dikkatli olmanız gerkiyor. İlk sıçramalar bitene kadar kapağı kapatın.
  5. Kısık ateşte suyunu çekene kadar karıştırın. İstediğiniz kıvama geline karıştırmayı bitirin ve ateşten alıp kapağını kapattıktan sonra demlenmeye bırakın.
  6. İrmik helvası servise hazır. Afiyet olsun.


22.02.2023 17:12:27