İsrail'in Eygi'yi şehit etmesiyle ilgili soruşturma

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrail’in Ayşenur Ezgi Eygi’yi şehit etmesiyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Türkiye'de Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yollarının Geliştirilmesi Projesi'nin kapanışında konuşan Bakan Tunç, Ayşenur’un hakkının savunulacağını vurgulayarak, “Ayşenur Ezgi Eygi’nin kanı yerde kalmayacak” dedi.

Bakan Tunç, Eygi’nin İsrail’in terör saldırısıyla şehit olmasına sessiz kalamayacaklarını belirterek, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın sorumlular hakkında "kasten öldürme" suçundan işlem yapacağını açıkladı. Soruşturma, Türk Ceza Kanunu'nun 12. ve 13. maddeleri kapsamında, "insanlığa karşı suçlar" başlığı altında yürütülüyor. Eygi'nin öldürülmesine ilişkin şüphelilerle ilgili araştırmanın devam ettiği de belirtildi.

İsrail askerleri, Batı Şeria’da barışçıl bir gösteriye katılan Filistinlilere gerçek mermilerle ateş açtı. Protestoya destek vermek için orada bulunan ve ABD vatandaşlığı da olan Ayşenur Ezgi Eygi, başından vurularak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Eygi, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Eygi’nin şehit edilmesiyle ilgili bir açıklama yaparak, İsrail’in Batı Şeria’daki işgal karşıtı sivil protestoya yönelik saldırısını kınadı. Erdoğan, “Türkiye olarak, İsrail’in bu işgal ve soykırım politikasına karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.


 


12.09.2024 15:32:19