Gürültü – hava kirliliği, karmaşa, binalar… İstanbul’da nefes almak zorlaşıyor. �AMA
Ama hala doğada vakit geçirebileceğimiz, manzaraya karşı bütün yorgunluğumuzu atabileceğimiz yerler var biliyoruz!
Bilmekle kalmıyor sizlere de aktarıyoruz ????
Doğaya kaçmak isteyenler; ‘Yolculuk Tercihleri’ne bu yerleri de ekleyebilirler.
1- Pierre Loti Tepesi
Pierre Loti Tepesi, İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde Haliç’e nazır bir tepedir. Tepe adını, 1876 yılında İstanbul’a gelerek buraya yerleşen ve sık sık bu tepedeki bir kıraathaneye gelmesiyle tanınan Fransız roman yazarı ve doğu bilimci Julien Viaud’dan almıştır. Tepenin adını Eyüpsultan Tepesi olarak değiştirmek amacıyla belediye meclisine sunulan öneri pek çok çevreden büyük itirazlar görmüş ve belediye meclisince reddedilmiştir. Tepe ve burada bulunan aynı adlı çay bahçesi İstanbul’a gelen turistlerin de sık sık ziyaret ettiği bir yerdir.
Kaynak: Vikipedi
2- Beykoz Korusu
Beykoz ile Paşabahçe arasındaki sırtlardan başlayarak Riva’ya kadar uzanan Abraham Korusu ya da daha bilindik adıyla Beykoz Korusu, 150 dönümlük alanıyla Boğaziçi korularının en büyüklerindendir. Günümüzde koru içinde iki büyük mağara, beş havuz ve bir saray kalıntısı bulunmaktadır.
Kaynak: tesislerimiz.ibb.istanbul
3- Baltalimanı Japon Bahçesi
Baltalimanı Japon Bahçesi Japonya ile Türkiye’nin işbirliğiyle kurulmuş bir park olup, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yönetilmektedir.
Marmara boğazına bakan, manzarası müthiş bir yerde konumlanmış bahçede, iki kardeş şehrin sembolü olan Marmara Boğazı ile Shimonoseki Boğazından esinlenilerek yapılan giriş kapısı başta olmak üzere, Japon Bahçesinin temel karakteri olan Çay Odası (Yogetsuan), Şelale, Gölet, Çardak gibi öğeler yer alır ve aheste yürüyüşler keyifle yapılabilir.
Ayrıca Japonya’nın sembolü olan Kiraz(Sakura) Ağacı başta olmak üzere, dört mevsimin güzelliklerinin yaşandığı bir dinlenme alanı olarak çok sayıda İstanbullu ziyaret eder.
Kaynak: www.istanbul.tr.emb-japan.go.jp
4- Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi
Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi (NGBB), 1995 yılında Ali Nihat Gökyiğit tarafından eşi Nezahat Gökyiğit adına hatıra parkı oluşturulmak amacıyla kurulmuş ve başlangıçta ‘hatıra parkı’ amacına yönelik bir bitkilendirme ve ağaçlandırma planı uygulanmıştır.
Önce yol inşaatı nedeniyle yapısı aşırı derecede bozulmuş toprak ıslah edilmiş; sonra 46 hektarlık park alanına takriben 50.000 ağaç ve çalı dikilmiştir.
Daha sonra amaç değiştirilerek, bir botanik bahçesi olma yolunda çalışmalara başlanarak 2002 yılında halkın ziyaretine açılmış ve 2003 yılında adı Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi olarak değiştirilmiştir.
Kaynak: www.ngbb.org.tr
5 – Fethi Paşa Korusu
Tarihi Fethi Paşa Korusu; Anadolu yakasının Boğaz kıyısında yer alan ve Sultantepe semtinin Boğaz’ı gören sırtlarından, Kuzguncuk Tepesi ve Paşalimanı’na kadar uzanır. Yüzlerce bitki ve ağaç türlerini barındıran bu yemyeşil koruda bir zamanlar Türk edebiyatçı ve düşünürlerinden Cemil Meriç’i de ağırlayan konak, günümüzde Fethipaşa Sosyal Tesisleri adıyla misafirlerine Boğaz manzarası eşliğinde restoran hizmeti sunmaktadır.
Kaynak: tesislerimiz.ibb.istanbul
�
17.03.2022 14:38:41