İstanbul’da Kuvvetli Sağanak Yağış Başladı

İstanbul’da  bazı ilçelerde kuvvetli sağanak yağış başladı. Haftanın ilk günü işe giden İstanbullular yağış nedeniyle zorlanırken, yollarda oluşan su birikintileri ise sürücüleri olumsuz yönde etkiledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul’un yanı sıra birçok il için yağış uyarısında bulunmuştu. Bununla birlikte İstanbul’da sabah saatlerinde Pendik, Sarıyer, Beykoz ve Şişli ilçelerinde etkili olduğu görülen yağış nedeniyle trafiğe çıkan sürücüler güçlük çekti.

Yağışların aralıklı ve yerel olarak akşam saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.

METEOROLOJİ’DEN 17 İL İÇİN UYARI

MGM’den yapılan tahmine göre, sağanak ve gök gürültülü sağanağın günün ilk saatlerinden itibaren kuzeybatı kesimlerde görülmesi bekleniyor.

Marmara’nın güney ve doğusunda İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa, Balıkesir, Çanakkale’nin doğusunda bunların yanı sıra Batı Karadeniz’de Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu’da, Eskişehir ve Çankırı çevreleri ile Ankara’nın kuzey ve batı ilçelerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olmasını bekliyor.

Sağanak nedeniyle oluşması muhtemel sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

ŞEN: HORTUMA DİKKAT!

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen de yağışlarla ilgili uyarılar yaptı.

Şen, “Su baskını ve hortum riskine dikkat. Ama hangi bölgelerde bu önemli. Özellikle Marmara Bölgesi’nde. Şu anda canlı olarak bakıyorum radara. Çanakkale, Balıkesir civarında kuvvetli yağışlar başladı. Bunlar yukarı doğru kayacak. Yaklaşık 1-2 saat içinde İstanbul’a ulaşacak. Tekirdağ’a da ulaşacak. Bursa, Balıkesir, Bilecik, Kocaeli, Düzce, Sinop iç kesimleri yağış hakim.

Eskişehir, Kastamonu ve Bozkurt kesimleri, Bartın illerinde, Ankara’nın kuzey ve Batı ilçelerinde yağış mevcut. Buralarda yağış şiddetli.” şeklinde konuştu.

“Yağışlar, akşama kadar azalarak devam edecek esasında.” diyen Şen, “Önemli olanı öğlene kadar olan kısmı. Sıcaklık İstanbul’da 27 dereceye kadar düşecek. Yarından sonra yağış neredeyse Türkiye’de bitiyor. Sıcaklıklar tekrar artmaya başlıyor. Hafta sonu sıcaklıklar tekrar İstanbul’da 33 derecelere kadar çıkma ihtimali var” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL VALİLİĞİ UYARDI

İstanbul Valiliği, sosyal medya hesabından dün uyarı mesajı yayımladı:

“Meteoroloji’ye göre; yarın ilk saatlerden itibaren İstanbul’da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniliyor. Ani sel ve su baskınına karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır”


15.08.2022 10:31:03