İzmir Büyükşehir Belediyesi, Adıyaman’ın köylerine sıcak yemek ulaştırıyor

Adıyaman Yenimahalle’deki uyum ünitesinde kurulan aşevi, lokanta, market, fırın dahil çabucak hemen hiçbir işletmenin açık bulunmadığı kentte, her gün 3 bin 500 depremzedeye öğle ve akşam sıcak yemek sunuyor. Hazırlanan yemekler bir yandan çadır kentlerdeki depremzedelere dağıtılırken, 7 aşevi aracı ise her gün 3 çeşit yemeği köylere ulaştırmak üzere servis yapıyor.

Umut Hareketi’nin yardımları Adıyaman’ın dağ köylerinde

Sıcak yemeğin yanı sıra Türkiye’nin her yerinden Umut Hareketi ile yapılan bağışlar ve İzmir’deki gönüllülerin ulaştırdığı yardımlar kapsamında Adıyaman’ın köylerine 2 bin 725 besin ve hijyen paketi, battaniye, uyku tulumu, taşınabilir jeneratör, ısıtıcı, kışlık kıyafet, çadır ve yatak gönderildi. İçme suyu sorunu yaşayan yerlere ise 1 tır içme suyu dayanağı sağlandı.

“Paranın geçmediği bir dönemdeyiz”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Egeşehir Yapı Planlama A.Ş. Genel Müdürü ve Adıyaman Afet Uyum Ünitesi Koordinatörü Ekrem Tükenmez, “Depremden sonra gördüğümüz temel bir şey var; paranın harcanabileceği hiçbir nokta yok. Paranın geçmediği bir devirdeyiz buralarda. Bu nedenle beşerler paraları olsa da hiçbir şey alamayacak durumda. Hasebiyle bu insanlarımızın gereksinimlerinin giderilmesi bizim önceliğimiz.” diye konuştu.

“Eksik bırakmadan bütün köylere ulaşacağız”

Adıyaman’ın merkez köylerinin tamamına ulaştıklarını söyleyen Tükenmez, “Ama muhtaçlıklar artıyor. Yardımlarımızı artırarak ulaştırmaya devam edeceğiz. Biz Adıyaman’ın merkezindeki köylere ulaşırken başka etraf ilçelerdeki ulaşılamayan köylere de yardımlarımızın gitmesi için çalışıyoruz.” dedi.

Depremzede sıhhati ve veteriner desteği

Erzak ve yemek dayanağının yanı sıra kırsalda hayvancılığın sürdürülmesi için de takviyelerin devam ettiğini tabir eden Tükenmez, “Depremzedelerimizin sıhhati konusunda Adıyaman Tabip Odası’yla işbirliği içindeyiz. Köylerden aldığımız dataları onlara ulaştırıyoruz. Köylerimizde ayrıyeten veteriner doktorlarımızla bir durum tespiti yapmaya çalışıyoruz. Köylerimizi teker teker dolaşıyoruz. Onların gereksinimlerine nazaran yem ve hayvan sıhhati konusunda da takviyeleri ulaştırmaya çalışıyoruz.” formunda konuştu.

“İlk İzmir Büyükşehir Belediyesi geldi”

Adıyaman Ahmethoca Köyü’nden depremzede Mehmet Çoktaşer ise “Gece saat 4’te çok şiddetli bir sarsıntı oldu. 40 haneli köyümüzde 20 vefat var. Bize besin materyali olarak birinci olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden geldiler, öteki bir yerden gelmediler. Herkesten Allah razı olsun. Adıyaman’da mutfak kurmuşlar, iki öğün yemek geliyor.” tabirlerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı


22.02.2023 13:50:03