İzmir ekipleri, Osmaniye’de kapı kapı dolaşarak yardım ulaştırıyor

Genel afet uyumunu İzmir’in üstlendiği Osmaniye’de İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’in “gölge belediyeciliği” amacıyla kurulan ve sorumluluğunu Büyükşehir iştiraki İZBETON’un üstlendiği Afet Uyum Merkezi’ndeki çalışmalar aralıksız sürüyor. Gece gündüz demeden çalışan takımlar günde en az üç defa çadır alanında salgın hastalığa karşı ilaçlama yapıyor, üç öğün de yemek çıkartıyor.�

Bölgedeki çalışmalar konusunda bilgi veren ünite sorumlusu İZBETON temsilcisi Yusuf İşbitirici, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak sarsıntının birinci anından beri buradayız. Toplamda 6 bin şahsa kadar yemek dağıtabiliyoruz. Depremzedelerin taleplerini topluyoruz. Kendimiz kapı kapı geziyoruz. Günlük 4 takımı alana çıkartıyoruz, gereksinimleri tespit ediyorlar. Şu an bölgenin en büyük muhtaçlığı çadır. Osmaniye’de çok büyük yıkım olmamış görünüyor lakin bir hafta evvel bir deprem daha oldu. O sarsıntıdan sonra artık beşerler konuta giremiyor. Giremediği için çadır muhtaçlığı daha da arttı. Biz şu an çadır tedarik etmeye çalışıyoruz” dedi. Yusuf İşbitirici, Osmaniye’deki vatandaşların kendilerini sahiplendiğini belirterek “Bölgedeki çadırlarda kalanlar da buraya geliyor. İzmir bir farklıymış diyorlar” diye konuştu.

Afetin birinci gününden itibaren İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 105 personeli Osmaniye’de misyon aldı. Çadır alanının yanı sıra ofis ve hizmet alanı olarak kullanılmak üzere 5 konteyner kuruldu. 1 taşınabilir barınma aracı, 1 taşınabilir mutfak, 3 taşınabilir tuvalet ve 20 iş makinası bölgeye ulaştırıldı. Bölgede depremzedelere sunulacak 200 konteynerin imalatı sürüyor. Alana 19 tır yardım gereci ulaştırıldı. 10 muhtara yardım paketleri teslim edildi. Ziraî Hizmetler Dairesi Başkanlığı, köy ve ziraat odalarını ziyaret etti. Çiftçilere yaklaşık 50 ton yem dağıtıldı. Bölgedeki iki kooperatifin üretime devam edebilmesi için fizibilite çalışmaları yapıldı. Vatandaşların taleplerinin toplanması ve raporlanması süreci de devam ediyor.

Hibya Haber Ajansı


28.02.2023 17:50:08