İzmir İş Dünyası, Kemal Zorlu’ya veda etti

İzmir İş Dünyası temsilcileri, duayen endüstrici, spor insanı Kemal Zorlu’yu kaybetmenin derin hüznünü yaşıyor. İzmir’de birçok alanda öncü hizmetlerde bulunmuş olan Kemal Zorlu’nun vefatının kent için büyük bir kayıp olduğuna dikkat çeken İş Dünyası temsilcileri, kentin kıymetli bir kıymetini yitirdiklerini tabir ettiler.

BASİFED İdare Şurası Lideri Mehmet Ali Kasalı, “Sevgili kardeşim, ailenin acısını kestirim edebiliyorum. Tekrar, tekrar baş sıhhati diliyorum. Yaşımız artık bu haberlere daha tevekkül hale getirdi bizleri lakin son vakitlerde en güç kabul ettiğim haber oldu Kemal abimin kaybı. Ortamızda 2 yaş olmasına rağmen çocukluğumdan beri kendisi ile daima bir ortada olduk. Hayatımız çok kesişti, çok şey paylaştık. Her kayıp erkendir lakin bu sahiden çok erken oldu. Tüm ailenin acısını paylaşıyorum. Kemal Şiddetli, İzmir’in yetiştirdiği pahalı iş insanlarından biriydi. Ben Karşıyaka’da yönetici iken kendisi Altay’da yönetici idi. Güçbirliği Holding’i de birlikte kurduk. İzmir’e ve ülke iktisadına çok büyük katkıları oldu. Kendisi ile çok özel bir abi-kardeş münasebetimiz vardı. Yeri cennet olsun.” dedi.

İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt ise, “İzmir’in esaslı sanayicilerinden, Mazhar Güçlü Holding İdare Konseyi Lideri ve spor adamı Kemal Güçlü ağabeyi kaybetmenin derin ıstırabını yaşıyorum. İzmir’de kendisi ile başta İzmir Liderler Heyeti olmak üzere birçok kurum ve kuruluşta bir ortaya geldik. İzmir’i çok seven, kentin geleceği için her vakit hoş projeleri olan bir iş insanıydı. Türkiye’de de Çeşme’de kurulan rüzgar güç santrali ile bu alanda öncü olmuş bir girişimcidir. Bu türlü bir pahası erken yaşta kaybetmek daha da ıstırap verici. Kendisine rahmet, sevenlerine sabırlar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

“Öncü bir kişiliğe sahip dostumuzdu” diyen EGEV İdare Şurası Lideri Mehmet Ali Susam, “İzmir iş dünyasının duayen ismi, insan olarak kıymet verdiğimiz ve sevdiğimiz Kemal Kuvvetli ağabeyimizi kaybettik. Renkli kişiliği ile iş dünyası ve spor topluluğunda ülkemize uzun yıllar hizmet eden öncü bir kişiliğe sahip dostumuzdu. Sanayici kimliği ile de Ege iktisadına kıymetli katkılar yaptı. Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı Mütevelli Heyet üyesi olarak uzun yıllar kendisi ile birlikte çalıştık. Ayrıyeten sekreteryasını gerçekleştirdiğimiz İzmir Liderler Kurulu’na da değerli hizmetleri oldu. İzmir ile ilgili birçok stratejik bahiste fikir ve dayanakları ile kente kıymetli kazanımlar sağladı.  Onu genç yaşta kaybetmenin derin ıstırabını yaşıyorum. Ailesine, Şiddetli topluluğuna ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Yeri cennet olsun.” ifadelerine yer verdi.

ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Sıtkı Şükürer ise şunları söyledi:

“Sevgili Kemal Ağabey çok bedelli bir büyüğümüzdü. Her daim görüşlerinden istifade ettiğim pahalı ve değerli bir dostumdu. Vefatı İzmir iş dünyası için çok büyük bir kayıp olmuştur. Ailesine, sevenlerine ve tüm İzmir iş dünyasına, ayrıyeten spor topluluğuna başsağlığı dilerim. Kemal Ağabey teşebbüsçü bir ailenin ikinci nesli idi. Onun bu özel yeteneği insanları bir ortaya getirerek küçük sermayeleri toplayarak çok büyük tertiplerin oluşmasına vesile oluyordu. Bu sayede İzmir birçok öncü yatırıma kavuştu. Kendisine tekrar rahmet, sevenlerine sabırlar diliyorum.”

Hibya Haber Ajansı


26.03.2023 13:34:13