İzmir üç fuara ev sahipliği yapıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi konut sahipliğinde GL Platform tarafından düzenlenen HORECA Fair, Pack Fair Türkiye ve Food Fair Türkiye, Fuar İzmir’de kapılarını açtı. 9 Mart’a kadar devam edecek fuarların açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Lider Vekili Mustafa Özuslu, Köy-Koop İzmir Birlik Lideri Neptün Soyer, İzmir Ticaret Odası Meclis Lideri Selami Özpoyraz, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Lideri Zekeriya Keyifli, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, GL Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan, oda, birlik ve derneklerin temsilcileri, kooperatif ortakları, bölüm profesyonelleri katıldı. 9 Mart’a kadar Fuar İzmir’de ziyaretçileri ağırlayacak fuarlar, kent iktisadına değerli katkı sağlayacak.

Özuslu: “İzmir’den büyük bir dayanışma mesajı gönderme sırasıdır”

Kahramanmaraş merkezli sarsıntılardan kelam ederek konuşmasına başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Lider Vekili Mustafa Özuslu,  “Umarım bu, ülkenin geleceği için değişik karar sistemlerinde misyon alan tüm yöneticilere ders olur. İzmir’de başkanımız önderliğinde bu idrakla çok önemli işler yapılmaya daha önce başlandı. Ancak hayat devam etmeli ki biz dirençli şehirleri oluşturacak gücü, kuvveti, imkanı bulabilelim. Kim İzmir’de rastgele bir hizmete katkı sunuyorsa, turizme, tarıma, endüstriye, ticarete katkı sunuyorsa hepsi başımızın üzerindedir. İzmir’in daha dirençli, müreffeh ve yaşanılabilir bir kent olması için kim ne yapıyorsa biz onları başımızın üzerinde taşımaya devam edeceğiz. Bu fuarları büyük bir başarıyla yapmalıyız ki, deprem bölgesinden katılmak isteyen ama deprem nedeniyle işletmeleri zarar gören firmalara da dayanışma, selam göndermiş olalım. Onlara İzmir’den büyük bir dayanışma iletisi gönderme sırasıdır” dedi. �

“Dört günde 400 firma 18 bini aşkın ziyaretçi”

Fuar İzmir’de yaklaşık 400 firma ile 18 bini aşkın ziyaretçi buluşacak. Yurt dışından 250 profesyonel satın almacı da fuarda ikili iş görüşmeleri gerçekleştirecek. GL Platform Fuarcılık, İzmir Aşçılar Derneği, Yaşar Üniversitesi, İzmir İktisat Kulübü Gastronomi Derneği ve İzmir Lokantacılar Odası’nın işbirliğinde fuar alanına 200 metrekarelik “Deprem Dayanışma Mutfağı” kuruldu. Burada şefler her gün kazanları İzmir’de konuk edilen depremzedeler için kaynatacak.

Hibya Haber Ajansı






06.03.2023 18:20:07