Karamollaoğlu: “Yeni bir dönemi hep birlikte başlatacağız”

Karamollaoğlu, vatandaşların Ramazan Bayramı’nı tebrik ederek, “Ne yazık ki bu yıl, Ramazan-ı Şerif’i kalplerimizdeki hüzün ve buruklukla, geçirdik. Aklımız ve gönlümüz daima deprem bölgesindeki kardeşlerimizin yanında oldu, bir ayağımız da bu bölgedeydi. Bu ramazan yalnızca bizim değil ‘Bütün bir Türkiye için dayanışma vakti’ oldu. Ülkemiz bu yıl iftar ve sahur sofralarını, bir dayanışma ve kardeşlik sofrası kılma uğraşına girdi.” dedi.

“Adana ayakta kalmasaydı, çok daha büyük bir yıkımla karşılaşabilirdik”

6 Şubat sarsıntılarından etkilenen Adana’nın yaraların sarılması ismine da büyük sorumluluk üstlendiğini söyleyen Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

“Adana ayakta kalmasaydı, yıkımlar daha yaygın, çekilen düşünceler daha da fazla olurdu. Siz değerli Adanalılar imdada yetişmeseydiniz, aslında oldukça geciken yardımlar hiç lakin hiç ulaşmayabilirdi. Unutmayalım ki yapacak daha çok işimiz var. Maddi ve manevi tüm yaralarımızı sarana dek, daima birlikte bu hoş dayanışmayı sürdürmeliyiz.”





“Bu seçim, birebir vakitte bir referandumdur”

Karamollaoğlu, tarihi bir seçime gidildiğini tabir ederek, “Artık yalnızca 3 hafta kaldı, değişimin ve yeni bir başlangıcın şafağındayız inşallah. Bu seçim, birebir vakitte bir referandum olacak. Yalnızca ülkemizin 13. Cumhurbaşkanını ve 28. Devirde TBMM’de vazife alacak 600 milletvekilini seçmeyeceğiz. Vereceğimiz her bir oyla, Türkiye’nin gidişatına dair de bir karar vermiş olacağız, istikamet belirleyeceğiz. Sandıkta bu ucube sistemi değiştirmek ismine bir tercihte bulunacağız.” diye konuştu.

“Seçime kadar kalan son günleri çok güzel değerlendirmeliyiz”

Seçimde 6 siyasi parti olarak Millet İttifakı çatısı altında bir ortada olduklarını lisana getiren Karamollaoğlu, “Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kılıçdaroğlu’dur, sandıkta da Cumhuriyet Halk Partisi logosu altında seçime girecek ve kendi adaylarımızın da bulunduğu ortak listelere oyumuzu vereceğiz. İnanıyorum ki böylelikle; Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı, Kemal Beyefendi olacaktır. Millet İttifakı olarak, parlamento aritmetiğinde de çoğunluğu elde edeceğiz. Her birimiz işte bu 3 ana gaye doğrultusunda; kalan şu son günleri çok âlâ değerlendirmeliyiz.” biçiminde konuştu.

“Yeni bir periyodu daima birlikte başlatacağız”

Karamollaoğlu, “Adalete susamış milyonlar var. Karamsarlığa kapılmış işsiz gençlerimiz var.” diyerek, kelamlarına şöyle devam etti:

“Alın terinin hakkını alamayan işçilerimiz var, geçinemeyen yüz binlerce aile var. Omuzlarımızdaki sorumluluk ağır, lakin bir ve bir arada olursak bunun üstesinden gelebiliriz. Kutuplaştırıcı değil kucaklayıcı, ayrıştırıcı değil birleştirici, kuvveti değil hakkı üstün tutan, siyasi rantı değil halka hizmeti temel alan bir anlayışla 85 milyona hizmet götüreceğimiz yeni bir periyodu daima birlikte başlatacağız.”

Hibya Haber Ajansı


21.04.2023 12:20:04