Karamollaoğlu’dan Necmettin Erbakan’ın ölüm yıl dönümünde mesaj

Karamollaoğlu, toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu tabirlere yer verdi:

“Merhum Liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamız, dar-ı bekaya irtihal edeli bugün tam 12 yıl oldu. 85 yıllık ömrü ve yaklaşık yarım asırlık siyasi mücadelesi boyunca her daim “Önce Ahlak ve Maneviyat” düsturunu şiar edinmişti. Cenab-ı Allah, kendisinden ebediyen razı olsun. Erbakan Hocamızı sözlerle anlatmak çok sıkıntı. Çünkü kendisi; bizlerin hayatında, ülkemizin ve İslam coğrafyasının genelinde derin izler bırakmıştır. Okul ve mühendislik hayatında, siyasi çalışmalarında her daim uygunun, doğrunun, yararlının ve hakkın uğraşını vermiştir.

Bizler, kendisinden çok fakat çok şey öğrendik. Bunların en başında, telaffuzlarına aksiyonlarını şahit kılmak gelir. Kendisi; hakkı tavsiye etti, hakkın isteğine uygun da bir hayat sürdü. “Önce Ahlak ve Maneviyat” diyerek yola çıktı, her daim de bu yolda kararlılıkla yürüdü. Kendi hayatında olduğu kadar kamusal hayatta da “Ahlak ve Maneviyat” unsurunu asla göz gerisi etmedi. Kendisinin vefatının akabinde geçen son 12 yıllık süreçte yaşanan gelişmeler ise, bu hassasiyetinde ne kadar haklı olduğunu ve buna ne kadar gereksinimimiz olduğunu göstermektedir.

Erbakan Hocamız, “Önce Ahlak ve Maneviyat” düsturu gereği; palavra, iftira ve hakareti; öfke ve nefret lisanını reddederdi. Haksızlığa, hukuksuzluğa ve adaletsizliğe karşı çıkardı. Yolsuzluklara ve rüşvete asla müsamaha göstermezdi. Liyakat sahibi insanlara misyon verirdi. Erbakan Hocamızın ahlak anlayışı kuru bir slogandan ibaret değildi. Maneviyat vurgusu da yalnızca siyasi bir telaffuz değildi. Ulusal ve manevi kıymetlerimizin korunmasına ihtimam gösterir, günübirlik siyasi çıkarlar uğruna kıymetlerimizin istismar edilmesine asla istek göstermezdi. Zira kendisi, ahlaki ve manevi kıymetlerimizin toplumsal huzur ve barışımızın temelini oluşturduğunu pek yeterli bilmekteydi. Bu kıymetlerimiz hakim kılınmadan, ülkemizin huzur, itimat ve nizam bulamayacağı ise bugün çok daha güzel anlaşılmaktadır.

Merhum Önderimiz, maddi kalkınmayı da asla ihmal etmemiş, çok önemli atılımlara öncülük etmiştir. Ağır Sanayi Atağını başlatmış, ta o vakitler uçak fabrikalarını gündemine almış, her bölümü kapsayan ve ülke sathına yayılan yatırımlarla bir kalkınma modeli ortaya koymuştur. Bu model ile birlikte artan Ulusal Gelirin adil paylaşımını da çok önemsemiş, DESİYAB üzere ataklarla “faizsiz ekonomi”nin temellerini atmıştır. Çünkü kendisi, toplumun tüm gereksinimlerini adil bir halde karşılamanın lakin bu yolla mümkün olduğunu da çok yeterli bilmekteydi. Erbakan Hocamız, yalnızca ülkemizin değil yeryüzünün de huzur ve barışa kavuşması için gayret vermiştir. Her daim sömürgeciliğe, zulme ve zalimlere karşı çıkmış; mazlumların hakkına da sahip çıkmıştır. Adaleti temel alan “Yeni bir Dünya”nın kurulması için uğraş göstermiştir.

Bu minvalde; İslam Birliği’nin kurulmasını önemsemiş, D-8’leri kurarak somut bir adım atmış ve bir vizyon ortaya koymuştur. Bugün İslam coğrafyası özelinde ve yeryüzü genelinde akan kan ve gözyaşı hiç akmasın diye, daha o günlerden bu somut adımları atmıştır.

Erbakan Hocamız, yeryüzü üzerinde adaleti, huzur ve barışı tesis edecek prensipleri ise şöyle özetlemişti:

Savaş değil, barış!
Çatışma değil, diyalog!
Çifte standart değil, adalet!
Üstünlük değil, eşitlik!
Sömürü değil, âdil düzen!
Baskı ve tahakküm değil, insan hakları!

Ne yazık ki bugün, bu unsurlar çerçevesinde başlatılan atakların devam ettirilmemiş olmasının ve Erbakan Hocamızın bir vizyon olarak ortaya koyduğu “Şahsiyetli Dış Politika”nın takip edilmemesinin acı sonuçlarını yaşıyoruz. Bu yanlışlara artık bir son vermek mecburiyetindeyiz! Biz Ulusal Görüşçüler, Erbakan Hocamızın bu uğraşını bugün birebir hassasiyetle sürdürüyoruz. Saadet Partililer olarak bizler, Erbakan Hocamızın açtığı yolda birebir kararlılıkla gayretimize devam ediyoruz ve her daim edeceğiz.  Her yıl toplumumuzun tüm kısımlarının iştirakiyle düzenlediğimiz Erbakan Hocamızı anma toplantılarımızı ise bu yıl, meydana gelen sarsıntıların akabinde iptal ederek, maddi ve manevi tüm imkanlarımızı yaralarımızı sarmak, acılarımızı paylaşmak için seferber etme kararı aldık. Bu his ve fikirlerle, merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızı vefatının 12. sene-i devriyesinde rahmet, minnet ve hasretle yad ediyor; zelzelede hayatını kaybeden vatandaşlarımıza da bir sefer daha Allah’tan rahmet diliyorum. Yerleri cennet, makamları ali olsun.”

Hibya Haber Ajansı






27.02.2023 13:34:11