Kazada Dökülen Soğanlar 1 yıl sonra yeşerdi

Denizli‘nin Çameli ilçesinde bir yıl önce bir kaza meydana gelmişti. Kazada kamyonda bulunan soğanlar yere savrulmuştu. O soğanların 1 yıl sonra filizlendiği belirtildi.

Çameli ilçesi Cevizli Mahallesinde 2021 yılı Haziran ayında meydana gelen kazada, Çameli-Fethiye karayolu üzerinde seyir halinde olan ve soğan taşıyan Hasan D. idaresindeki kamyon, sürücünün kontrolünden çıkması sonucu virajı almayarak devrilmişti.

Kazada kamyon hurdaya dönerken, tonlarca soğan ise çuval çuval yere döküldü. Diğer sürücülerin ihbarı Savrulan soğanlar 1 yıl sonra filizlendi. Yaşanan kaza sonrası soğanların savrulduğu arazide yağışlı havanın ardından filizlendiği görüldü.�

Soğan bahçesini andıran görüntü vatandaşların dikkatinden kaçmadı.

Çameli İlçesi Hakkında

Çameli, Denizli ilinin bir ilçesidir.

Denizli ilinin en güneydeki ilçesidir. İl merkezine uzaklığı 112 km´dir. Köyleriyle beraber toplam ilçe nüfusu 18.008’dir (2020).

Akdeniz iklimi etkilidir. Serin yeşil ovalarıyla ve gölleriyle insanı büyüler. Çameli genellikle orman içerisinde çok dağınık, biraz dalgalı biraz da yayla karakterli bir arazi yapısına sahip olup, 33, 51 ve 37, 17 kuzey enlem ve boylamları arasında kalır.

İlçenin tüm yüzölçümünün %75’i ormanlık alanlarla kaplıdır. Bu alanın çok az bir kısmı bozuk orman alanıdır

Dağları

Toros Dağlarının batı kısmında yer alan ilçenin en yüksek tepesi 2303 metre ile Akdağ’dır. En alçak yeri ise 750 metre rakım ile Kolak Vadisidir. Diğer yükseltiler sırasıyla Gökpınar Dağı (2087 m),Yaylacık Tepesi (2140 m),Yalnızca Tepesi (2030 m),Değirmentaşı Tepesi (1954 m),İnek Başı Tepesi (1847 m),Dikmen Tepesi’dir.

Ovaları

İlçenin en büyük ovası ilçe çevresinde olup 5000 dekardır. Ayrıca Kalınkoz, Yaylapınar, Arıkaya köylerinde ova karakterinde alanlar görülmektedir. Diğer köylerde araziler yaylalarda dağlık, orman alanlarında engebeli ve eğimlidir

Akarsuları

İlçede Taşcılar ve Elmalı köylerindeki kaynaklardan çıkan sular Kanlı Çayı, Karabayır köyünden gelen Karafilli Çayı Kirazlıyayla sınırları içerisinde birleşerek Sarıkavak köyünden ve Acıpayam ilçe sınırlarından geçen Dalaman Çayı’na karışmaktadır.

İklim ve bitki örtüsü

Akdeniz dağ iklimi tipi hüküm süren ilçedeki kışlar soğuk ve yağışlı, yazlar serindir. Yağmurlar genellikle Ekim ayında başlar Nisan ayı sonlarına kadar devam eder. Kış aylarında yağış genellikle kar halinde görülür. Ocak ve Şubat aylarında yağan kar Mart ayı ortalarında (yüksek yerler hariç) kalkar. Genellikle hakim rüzgarlar Kuzey rüzgarlarıdır. İlçede en yüksek sıcaklık yaz aylarında 36 derece, en düşük ise 15-17 dereceler arasında seyreder. Yıl boyunca ortalama ısı 11-12 derecedir.

İlçede Akdeniz Bölgesinin tipik bitki örtüsü olan maki bitki örtüsü genellikle yok denecek kadar azdır. İlçenin %75’i ormanlarla kaplıdır bunlar kızılçam, ardıç, karaçam ve meşe topluluklarıdır. Deprem haritası olarak Türkiye´nin en riskli bölgelerinden biridir. Çameli’nin Kirazlıyayla köyü iklim olarak Çameli’nden oldukça farklıdır. Çameli’nde karlı bir kış gününde Kirazlıyayla, Fethiye’deki havayla aynı olur. Akdeniz İkliminin özellikleri fazlaca görülür. Çevresine göre oldukça alçak bir seviyededir (rakım:900) ve nüfusu 1500 dolaylarındadır.�

Alabalık tesisleriyle, gençlere ekmek kapısı olmuştur.


20.12.2022 11:41:50