Kiptaş’tan nasıl ev alınır? Merak edilenler…

Kiptaş Genel Müdürlük

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan KİPTAŞ, 8 Mart 1995 yılında kuruluşunu tamamlamış ve İstanbul Konut İmar Plan Sanayi ve Ticaret A.Ş. ünvanını alarak yeniden yapılandırılmıştır.

Ev sahibi olma hayali kuran on binlerce vatandaş KİPTAŞ  projelerinin detaylarını merak etmeye başladı. Bu kapsamda KİPTAŞ projelerine başvurular nasıl yapılır 2022? Kiptaş’tan nasıl ev alınır? KİPTAŞ Pendik Arkatlı Evlerde kaç daire var? sorularına yanıt aranıyor.

Merak edilenleri sizler için derledik…

Satıştaki projeler hakkında nasıl bilgi sahibi olabilirsiniz?

Satışa sunulan ya da satışı devam eden projeler ile ilgili bilgilere www.kiptas.istanbul adresinden satışlar linkine tıklayarak; bunun yanısıra 0212 414 98 98 nolu telefonu arayarak veya satış ofislerini ziyaret ederek müşteri temsilcilerinden ulaşabilirsiniz.

Kiptaş satış başvurusunu nasıl yapabilirim?

Başvurular belirtilen satış noktalarına, kişi kendi adına ise kimlik ile, vekil sıfatı ise noterden alınmış özel vekaletname ile yapılıyor.

Kiptaş sosyal konutta aylık ödemeler sabit midir?

Kullanılan konut kredisi ödemelerini sabittir. Herhangi bir artış söz konusu değildir.

Konut projelerine başvuruda bulunmak için hangi şartlar aranıyor?

Sosyal konut projeleri kapsamında satışa sunulan projelerin başvuru sahipleriyle ilgili özel şartlar aranıyor. (İstanbul’da ikamet ediyor olması, adına kayıtlı bir gayrimenkul olmaması vb. gibi) Bu şartlar konut başvuruları öncesinde duyuruluyor.

Projenin teslim tarihi nedir?

Konutların hak sahibine teslim süresi, sözleşme tarihinden itibaren 24 ile 36 ay arasındadır.

Konut tapuları ne zaman veriliyor?

Tapuların kat ittifaklı ve kat mülkiyetli olarak hak sahiplerine verilme tarihi KİPTAŞ belirliyor.

Kiptaş’tan nasıl ev alabilirim?

Projeye başvurmak için başvuru sahibinin TC vatandaşı ve reşit olması, kendisi veya eşine ait evinin olmaması, daha önce KİPTAŞ’tan konut satın almamış olması gerekiyor. Ancak ebeveynleri ile yaşayan 18 yaşını doldurmuş tüm bireyler üzerine evi olmaması halinde projeye başvurabilirler.

Kiptaş’tan alınan ev satılır mı?

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinin imzalandığı tarihten itibaren, sözleşmede belirtilen asgari bekleme süresinden sonra dairenizin satılması mümkün.

Kiptaş Tuzla Aydınlıkevler ne zaman teslim?

Aydınlık Evler KİPTAŞ projesinin 2023 senesinin sonunda tamamlanması amaçlanıyor.

Kiptaş Tuzla kaç daire var?

Projede ortalama satışa esas brüt alanları 81 m2 olan 23 adet 2+1 açık mutfak daire, 94 m2 olan 73 adet 2+1 kapalı mutfak daire, 105 m2 olan 53 adet 3+1 daire olmak üzere toplam 5 bloklu 149 konut ve 9 dükkan var.

Kiptaş Tuzla Aydınlık Evler kaç daire var?

Kiptaş Tuzla Aydınlık Evler

Projede ortalama satışa esas brüt alanları 88 m2 olan 210 adet 2+1 kapalı mutfak daire. Bunun yanısıra 79 m2 olan 40 adet 2+1 açık mutfak daire. 104 m2 olan 71 adet 3+1 kapalı mutfak daire olmak üzere toplam 321 konut. 21 ticari birim ve 1 adet kreş var.

Kiptaş Pendik Arkatlı Evler kaç daire var?

Kiptaş Pendik Arkatlı Evler

Proje, konut, ticari birim, home ofis ve ofis olmak üzere toplam 894 bağımsız birimden oluşuyor. Projede, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri var. Açık veya kapalı mutfaklı, dubleks, teraslı, balkonlu veya bahçeli olmak üzere farklı yaşam tarzlarına uygun 604 daire var.


09.09.2022 15:38:42