Kolay ve Lezzetli: Ev Yapımı Beyti Sarma Tarifi

Kebapçılarda yemeğe doyamadığımız o beyti kebapları evinizde yapabilirsiniz. Yoğurtlu ve salçalı sosuyla tadına doyum olmayan beyti sarma tarifi arıyorsanız tüm detayları ile yazımızda. Peki, beyti sarma nasıl yapılır? beyti sarmanın içinde ne var? Dışarıda yediklerinizden daha lezzetli, üstelik ekonomik bir şekilde evde yapabileceğiniz nefis bir beyti sarma tarifi…

4 kişilik olan beyti sarma tarifinin hazırlama süresi 30 dakika, pişirme süresi de 30 dakikadır.  1 porsiyonu �771/kcal kaloridir.

Ev Yapımı Beyti Sarma Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için:

Tereyağlı Salçalı Sos İçin:

Servis için:

Ev Yapımı Beyti Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Soğan, sarımsak, galeta unu, yumurta, tuz, karabiber ve pul biberi robottan geçirip bir harç haline getirin.
  2. Tüm köfte malzemelerini bir kabın içerisine alın.
  3. Malzemeler birbirleriyle bütünleşene kadar güzelce yoğurun.
  4. Yoğurduktan sonra üzerini streç filmle sararak buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
  5. Salçalı sosun malzemelerini bir tencereye alın ve koyulaşana kadar pişirin.
  6. Dinlenen köfte harcından orta boylarda bir kebaba yetecek kadar et alın. Hafif kalın olacak şekilde kebap gibi uzunlanmasına bir şekil verin.
  7. Dikdörtgen kestiğiniz yufkalardan birini tezgaha serin ve köftelerden birini yerleştirin. Salçalı sostan yufkaya sürün ve ardından yufkayı köfteye sarın. Tüm köfteler bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
  8. Sardığınız köfteleri orta kalınlıkta olacak şekilde dilimleyin. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aktarın ve 190 derecede ısıtılmış fırında kontrollü bir biçimde 30 dakika kadar pişirin.
  9. Pişen beyti sarmaları sunum tabağının kenarına doğru bir çember oluşturacak şekilde dizin. Üzerlerine salçalı sosu gezdirin.
  10. Son olarak tabağın ortasına yoğurt koyup maydanoz serpiştirin ve sarmaları servis edin. Afiyet olsun!


13.04.2023 14:53:01