Kurtköy Spor U-16 şampiyonu oldu!

Kastamonu’da gerçekleştirilen final maçında Türkiye U-16 Futbol Şampiyonası’nda finalinde Samsun Atakum Belediyesi ile karşı karşıya gelen Kurtköy Spor rakibini 2-0 yenerek U-16  2021-2022 sezonunun şampiyonu oldu.

Başkanlığını Önder Akpınar’ın Altyapı Koordinatörlüğünü Fikret Kavak ve antrenörlüğünü Ercan Yucak’ın yaptığı Kurtköy Spor U-16 takımı grup maçları da dahil olmak üzere oynadığı 30 maçta 27 galibiyet 1 mağlubiyet ve 2 beraberlik alırken bu maçlarda toplam 153 gol atarken kalesinde ise sadece 7 gol görerek kırılması zor bir rekora da imza atmış oldu.
​İstanbul’da gruplarından lider çıkarak Türkiye genelinde 111 takım arasına girerek Tekirdağ’da yapılan birinci kademe mülakatlarına katılmaya hak kazan Kurtköy Spor Tekirdağ’da yapılan müsabakalarda yenilgi yüzü göremeden grup şampiyonu olarak Türkiye genelinde son 20 takım arasına girmeyi başararak Balıkesir’deki 2.kademe maçlarına katılma hakkı kazandı. Balıkesir’de yapılan 2.kademe maçlarında da mağlubiyet yüzü göremeyen Kurtköy Spor Kastamonu’da 1-3 Temmuz tarihleri arasında yapılan Türkiye Şampiyonası finallerinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübünü 4- 0 ve finalde ise Samsun Atakum Sporu her iki yarıda bulduğu birer gol ile 2-0 ile geçerek 2021-2022 sezonu U-16 Türkiye Şampiyonu olarak adını tarihe yazdırmayı başardı.
​5 Temmuz Salı günü futbol dünyasından ve siyaset birçok önemli konuğun katılımı ile gerçekleşen kupa töreninde şampiyonluk kapasını TFF Başkan Vekili Ali Düşmez ’in elinden alan Kurtköy Sporlu teknik heyet ve futbolcuların sevinçleri görülmeye değerdi.

Pendik gazetesi olarak, Kulüp Başkanı Önder Akpınar şahsında tüm sporcu ve hocalarımızı tebrik ediyoruz. 

 


06.07.2022 13:45:23