Malta’da Ölen Pelin Kaya için Cenaze Töreni!

İç mimar Pelin Kaya (30) Malta’da geçtiğimiz günlerde trafik kazasında hayatını kaybetti. Ailesi, yerel halkın çok destekleyici olduğunu, ancak sürücünün kefaletle serbest bırakılma olasılığı olduğu için korktuklarını söyledi. Sürücünün kefaletle serbest bırakılmaması için var güçleriyle ve avukatları aracılığıyla mücadele edeceklerini sözlerine eklediler.

Olay, 18 Ocak günü saat 01:00’de Malta’nın Gzira kentindeki Testeferrata Caddesi üzerinde meydana geldi. Sürücü Jeremie Camilleri (33),Pelin Kaya’nın arkadaşlarıyla doğum gününü kutladığı yakındaki bir fast-food restoranına çarpmadan önce bir benzin istasyonuna çarptı. Görgü tanıklarının ifadesine göre sürücü de Kaya’ya taş atarak diğerlerinin yardım etmesini engelledi.

Kasten Öldürmeden Tutuklandı

Malta polisi saldırgan davranışlar sergileyen sürücü Camilleri’yi şok tabancası yardımıyla tutukladı. Pelin Kaya’nın yakınları ve Türkiye’nin Valetta Büyükelçiliği yetkililerinin katıldığı ilk duruşmada Yargıç Joe Mifsud, 33 yaşındaki Camilleri’nin “kasten adam öldürme” suçundan yargılanmasına karar verdi.

İstanbul’da Cenaze Töreni

Cenazesi İstanbul’a getirilen Pelin Kaya için dün Esenkent Şehit Mustafa Hasanoğlu Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye babası İsmet Kaya, annesi Çiçek Kaya, kardeşleri Derya ve Figen Kaya ile yakınları ve akrabaları katıldı.

“Caninin En Ağır Cezayı Almasını İstiyorum”

Basının soruları üzerine kızının bir cinayette öldürüldüğünü söyleyen İsmet Kaya, “Bir suçlunun kızıma araba çarparak kasten öldürdüğüne inanıyorum. Malta ve Türkiye’deki adalet sistemine güveniyorum. … Suçlunun en ağır cezayı almasını istiyorum.”

“Bana, ‘Baba Seni Çok Seviyorum’ Dedi”

Acı içinde olan baba, kızıyla son doğum gününden bir gün önce görüntülü görüştüğünü belirterek, “Bana ‘Seni çok seviyorum baba’ dedi. Çiçek gönderdim ama öldü. bir suçlu, onun hakkında en kötü şeyleri söylemek istiyorum ama söyleyemiyorum. Bir başkasının bu şekilde incinmesini istemiyorum.”

“Adaletin Yerini Bulmasını İstiyorum”

Kızının tabutuna sarılarak ağlayan anne Çiçek Kaya, “Çocuğunu kaybeden bir anne o andan itibaren ölmüştür. Çocuğum Malta’da bir cinayete kurban gitti. Ama şimdilik tüm Maltalılara teşekkür ediyorum. halk, devlet ve konsolos. Adaletin yerini bulmasını istiyorum.”

“Anneler Yanmasın, Pelinler Gitmesin”

Türk halkı çocuğumun yanında olsun, anneler acı çekmesin, Pelinler gitmesin, mimarlar zarar görmesin, kalemler kırılmamalıdır. Bir saat sonra alıp götürecekler, bir anne buna nasıl katlanır? Hem Türk hem de Malta adalet sisteminden adalet diliyorum, çocuğumun katili öldürülsün ya da adil bir şekilde cezalandırılsın ya da bir anne olarak benim elimde olsun. Çocuğum bir melekti, başarılı bir mimardı” dedi anne.

“Benim Gülümü Soldurdular”

Çiçek Kaya, “Doğum gününü bile sordu. 18 Ocak 18.15 dedim. Ertesi gün sabah 08.00’de acı haberi aldım. 4 gündür kimse arayıp sormadı. . Güzel rüyalar gördü ama bir suçlu kasten cinayet işledi. Malta halkı bunun cinayet olduğunu bilmeli ve ona bir ceza vermeli.” dedi anne ağlayarak kızının tabutuna sarılırken. “Bebeğimi aldılar, gülümü öldürdüler, yavrumu annesinden aldılar”

“Kefaletle Serbest Bırakılmaması İçin Savaşacağız”

Pelin Kaya’nın amcası Aykan Ceylan, yeğeninin öldürülmesinin insanlık dışı bir eylem olduğunu belirterek, delillerin inceleneceği ikinci duruşmanın 30 Ocak’ta yapılacağını söyledi. “Yöre halkı çok destek veriyor ama onlar da korkuyor çünkü sürücünün kefaletle serbest kalma ihtimali var. Bu nedenle tüm gücümüzle ve avukatlarımız aracılığıyla tüm gücümüzle mücadele edeceğiz. sürücü kefaletle serbest kalmadı. Şimdi tek hedefimiz bu.” Pelin Kaya’nın cenazesi öğle namazına müteakip defnedildi ve Esenyurt Yeni Mezarlığı’na defnedildi.


23.01.2023 16:08:32