MEB’den usulsüzlük iddialarına ilişkin açıklama

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Bazı basın yayın organlarında yer alan Bursa Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğünde çeşitli usulsüzlükler yapıldığına ait argümanlar hakkında aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur: Bakanlığımızca, yaklaşık bir ay evvel hem eski Bursa Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Serkan Gür hem de Vilayet Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki öteki kimi işçi hakkında iki farklı inceleme ve soruşturma başlatılmıştır.

Yine medyaya yansıyan biçimiyle deprem bölgesinden alınan çadırların, logo basılması, kalite ve yangın dayanıklılık üzere testlerin yapılması için Bursa’ya getirildiği ve tekrar bölgeye gönderildiğine ait tezler hakkında da Bakanlığımızca farklı bir soruşturma başlatılmıştır.

Kovid-19 sürecinde canla başla çalışarak muhtaçlık duyulan eserleri üreten meslek liselerimiz, öğretmeninden idari çalışanına tüm eğitim çalışanlarımız, yaşanan deprem felaketinin çabucak akabinde ekmek üretiminden sıcak yemek hizmetine, uyku tulumundan hijyen hususu üretimine bir çok alanda misyon alarak depremzedelerin yaralarını sarmaya çalışmıştır.





Eğitim çalışanlarımız ile öğrencilerimizin bu özverili çalışmalarına,  verdikleri emeklere kimsenin leke sürmesine asla müsaade verilmeyecektir. Bakanlığımızca titizlikle yürütülen soruşturmalar tamamlandığında kamuoyuna bilgi verilecektir.”

Hibya Haber Ajansı


10.03.2023 09:34:16