MHP'den Aile Kurumu Çalıştayı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP),aile kurumunu korumak, güçlendirmek ve geleceğe hazırlamak amacıyla bir Aile Kurumu Çalıştayı düzenleyecek.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla gerçekleşecek çalıştay, "Güçlü Türk aile yapısı, sağlıklı toplum ve lider ülke Türkiye" vizyonu doğrultusunda, 14-15 Eylül tarihlerinde yapılacak.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Selim Yurdakul, çalıştayın amacına ve ele alınacak konulara dair açıklamalarda bulundu. Yurdakul, Türk milletinin temel taşı olan ailenin, kültürel erozyon, ekonomik zorluklar ve toplumsal değerlerin aşınması gibi birçok tehdit ve sınamayla karşı karşıya olduğunu belirtti. Bu kapsamda, MHP Kadın Aile Çocuk ve Engelli Politikalarından (KAÇEP) sorumlu il başkanları ve parti kurullarının bir süredir çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

Yurdakul, Genel Başkan Bahçeli'ye sunulan ön rapor sonrasında, Bahçeli'nin aile kurumunun korunması, güçlendirilmesi ve geleceğe hazırlanması amacıyla çalıştay yapılması talimatı verdiğini ifade etti. Bu doğrultuda, 81 ilin KAÇEP il başkanlarıyla konunun detaylıca istişare edildiğini belirten Yurdakul, çalıştayın içeriğinin ülke genelinde ve yerel boyutta yapılan anketler, bilim insanlarıyla yapılan görüşmeler ve değerlendirmeler sonucunda belirlendiğini aktardı.

Çalıştayda, aile kurumu şu başlıklar altında ele alınacak: "Toplumsal ve Demografik Değişimlerin Getirdiği Riskler, Küresel Tehditler Karşısında Aile ve Çocuklar-Gençler, Dijital ve Madde Bağımlılığı, Bireyselleşmenin Demografik ve Sosyolojik Etkileri, Ekonomi ve Aile, Eğitim ve Rehberlik Danışmanlık Hizmetleri, Sağlık, Din, Sosyal Hizmetler, Çevre ve İklim, Anayasal Güvence, Hukuk, Kültür ve Medeniyet."

Yurdakul, çalıştaya akademisyenler, bilim insanları, STK ve dernek temsilcileri, siyasetçiler ve iş insanlarının katılacağını, çalıştayda durum tespiti yapıldıktan sonra, ortaya çıkan riskler ve çözüm önerilerinin rapor haline getirileceğini ve sonuç bildirgesinin Genel Başkan Bahçeli'ye sunulmasının ardından kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Selim Yurdakul, şöyle konuştu:

"Çalıştayımızın amacı, Türk aile yapısını korumak, aile kurumunun muhafaza edilmesi, güçlendirilmesi ve geleceğe hazırlanması olacaktır. Aynı zamanda MHP olarak aile politikalarıyla ilgili bilimsel ve detaylı bir yol haritasını oluşturmaktır. MHP olarak çalıştayın sonunda oluşturulacak rapor sayesinde, 'küresel tehditler ve nüfus değişikliklerine karşı ailenin korunması, ailelerin yaşam kalitesinin artırılması, aile merkezli sosyal politikaların kapsam ve verimliliğinin artırılması, dijitalleşme döneminde aile dinamiklerinin korunması ve geliştirilmesi ile ailelerin ani ve kapsamlı tehditler karşısında direnç geliştirme kapasitesinin artırılması' amacıyla yasama organı çerçevesinde kanuni değişiklikleri gündeme getirmek ve Türk milleti nezdinde farkındalık meydana getirmek istiyoruz."


12.09.2024 15:38:01