Miss Turkey 2024'ün birincisi İdil Bilgen Kimdir?

Miss Turkey 2024'ün birincisi İdil Bilgen seçildi. İdil Bilgen kimdir?

Miss Turkey 2024 finali, dün akşam Haliç'te bir otelde gerçekleşti. Pınar Altuğ’un sunuculuğunu yaptığı yarışmada, 20 finalist Türkiye'nin en güzel kızı unvanını almak için mücadele etti. Yarışmanın kazananı, tıp fakültesi mezunu İdil Bilgen oldu ve tacı devraldı.

Bu yılki Miss Turkey'de birçok yenilik dikkat çekti. Miss Turkey Başkanı Can Sandıkçıoğlu, yarışmada üst yaş sınırının daha önce 27 olduğunu, ancak Miss World ve Miss Supranational’ın aldığı karar doğrultusunda bu yıl yaş aralığının 18-30 olarak belirlendiğini açıkladı. Ayrıca, yarışmacılarda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma, evlenmemiş ve çocuğu olmamış olma şartları devam etti.

 

Jüri üyeleri arasında Can Sandıkçıoğlu, Sabit Akkaya, Cihan Nacar, Alex Arslan, Selen Soyder, Neşe Erberk, Berfu Yenenler, Amine Özil, Gizem Karaca ve Gürhan Sayar yer aldı.

Yarışmada bu yıl bir ilk yaşandı; finalistler mayolu geçiş yapmadı. Bu kararın Miss World’ün aldığı bir karar olduğunu belirten Sandıkçıoğlu, “Yarışmacılar sadece spor ve abiye kıyafetlerle sahneye çıktılar. Böylece daha fazla mülakat sürecine zaman ayırarak donanımlarını ön plana çıkarmayı hedefledik” dedi.

Bir diğer yenilik ise, bu yıl Miss Universe yarışması için bir temsilcinin seçilmemesiydi. Miss Universe’nin format değişikliğine gitmesi nedeniyle bu kararı aldıklarını ifade eden Sandıkçıoğlu, önümüzdeki yıldan itibaren üç güzelin birden seçileceği yarışmalara geri dönüleceğini belirtti.


TÜRKİYE GÜZELİ İDİL BİLGEN KİMDİR?

20 finalisti geride bırakarak 2024'ün kraliçesi seçilen isim İdil Bilgen oldu. 1.80 boyunda ve özel bir üniversitenin tıp fakültesinden mezun olan Bilgen, ülkemizi Miss World'de temsil edecek.

Miss Turkey Supranational unvanını alan isim ise Cemre Üker oldu. 1.79 boyundaki Üker, Paris'te Uluslararası Pazarlama & İş Geliştirme Yüksek Lisans son sınıf öğrencisi.


12.09.2024 16:16:04