Muhammed Ruzubay “Üstün Hizmet Madalyası” Ödülü Aldı

Muhammed Ruzubay, Kırgızistan Devleti tarafından “Üstün Hizmet Madalyası” ile ödüllendirildi.

Bir dönem Pendik Gazetesi’nde de “Haber Müdürü” olarak görev yapan,Türkistan kökenli Türk vatandaşı gazeteci, Muhammed Ruzubay Kırgızistan Devleti tarafından “Üstün Hizmet Madalyası” ile ödüllendirildi.

Her sene, sınırlı sayıda kişiye, Kırgızistan  Cumhurbaşkanının tensipleri ve Devlet kararı ile,Kırgızistan Kültür Bakanlığınca verilmekte olan “Üstün Hizmet Madalyası”na, 2022 yılının “Basın mensubu” dalında, halen Türkiye’de gazetecilik yapan  Muhammed Ruzubay layık görüldü.

11 Kasım tarihinde yayımlanan kararname ile madalyaya hak kazanan Ruzubay’a, madalyasını,Kırgızistan Büyükelçisi Kubanıçbek Ömüraliyev taktı.

 
 

Ömüraliye, Muhammed Ruzubay’ın 30 yıllık gazetecilik meşgalesinde Kırgız kültürü, siyaseti ve  ekonomisinin gelişmesi, tanıtılması konularında yaptığı değerli gazetecilik çalışmaları ile “Üstün Hizmet Madalyası” ile ödüllendirilmeye layık görüldüğünü belirtti.

Gazeteci Muhammed Ruzubay da, atayurt Kırgızistan’dan aldığı “Üstün Hizmet Madalyası” için, “Manevi değeri benim için ölçülemez.Büyük mutluluk ve şeref duydum” dedi.


27.11.2022 18:15:18