Narin'in ölüm nedeni belli oldu

Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedenine 16 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde ulaşıldı. Yapılan otopsi ve incelemelerde, küçük kızın "boğazı sıkılarak" öldürüldüğü tespit edildi.

 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Narin’in amcası F.G., "suç delillerini yok etmek" suçundan tutuklanmıştı. Eşi H.G. ise 13 Eylül'de gözaltına alındı ve jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. H.G., "kasten öldürmeye iştirak" suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarıldı.

 

Soruşturmanın derinleştirilmesiyle, Narin’in kaybolduğu andan itibaren aramaların geciktirilmesi ve delil karartılması konuları da inceleniyor. Arama çalışmalarının 3. gününde çıkan şüpheli yangın da bu kapsamda araştırılıyor. Ayrıca, Narin’in vücudunda yapılan biyolojik incelemede herhangi bir DNA izine rastlanamadığı bildirildi.

 

Öte yandan, Narin'in cansız bedenini Eğertutmaz Deresi’ne saklayan N.B. ile Narin’in annesi, ağabeyi ve akrabalarının da aralarında bulunduğu toplam 11 şüpheli tutuklandı. Soruşturma devam ediyor ve olayla ilgili detaylı incelemeler sürüyor.


17.09.2024 15:47:46