NURİ TÜZEK KİMDİR? İBB. MECLİS ÜYESİ

1985 yılında İstanbul’ da doğdu. Aslen Kastamonuludur. İlkokuldan sonra orta ve lise eğitimini 2002 yılında Pendik İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 2007 Yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet Meslek Yüksek Okulundan mezun oldu. 2011 Yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olarak lisans eğitimini tamamladı.

Avukatlık stajından sonra Pendik Batı Mahallesi’nde yer alan ve kurucusu olduğu hukuk ve danışmanlık ofisinde serbest avukatlığa başladı ve halen aktif olarak avukatlık mesleğini icra etmektedir. Üniversite ve meslek hayatı süresince çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yer alan Tüzek, halen Hukukçular Derneği, TÜMHUDER, Önder Vakfı, PESİAD, PİHMED ve Hayra Davet Vakfında üyelik ile Pendik Kastamonulular Derneği’nin (KASDER) İstişare Kurulu Üyeliğini ifa etmektedir.

Hukuk alanında çeşitli eğitim programlarına katılmış olup Adli Bilişim Hukuk Derneği, Tüketici Hukuk Enstitüsü tarafından organize edilen Tüketici Kongreleri, Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Eğitimi, Sosyal Güvenlik Hukuku ile Kadın Hakları ve Ceza Davaları üzerine eğitim sertifikalarına sahiptir ve bu alanlarda çalışmalarını sürdürmektedir.

AK Parti’nin kuruluşundan itibaren sandık kurulları, mahalle teşkilatı, Pendik İlçe Teşkilatı ve Ak Parti İstanbul il teşkilatının komisyon ve programlarında görev almıştır. Ayrıca Pendik’te seçim dönemlerinde okul hukukçusu olmanın yanında AK Parti Pendik İlçe Seçim Kurulu Üyesi olarak 2 dönem görev yapmıştır. 2015 Yılında AK Parti Pendik ilçe Yönetim Kurulu Üyesi olmuş yine aynı dönem içinde Pendik İlçe Başkan Yardımcılığı ve İlçe Seçim İşleri Başkanlığı görevine getirilmiş, 2019 yılına kadar bu görevi sürdürmüştür.�2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Pendik Belediye Meclis Üyeliğine seçilmiştir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.






22.10.2021 11:26:36