Oğuzhan Uğur kimdir, kaç yaşında? Oğuzhan Uğur nasıl meşhur oldu?

Oğuzhan Uğur, hem yaptığı işlerle hem de zaman zaman sosyal medya paylaşımlarıyla gündemde yerini alıyor. BaBala TV’nin kurucusu Oğuzhan Uğur, dört siyasi partiden milletvekilliği aday adaylığı teklifi aldığını duyurmasıyla dikkatleri çekti. �Oğuzhan Uğur’un hayatı vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. Peki, Oğuzhan Uğur kimdir? Oğuzhan Uğur kaç yaşında, nereli ve mesleği ne, nasıl meşhur oldu?

Oğuzhan Uğur, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler sonrasında Haluk Levent ve AFAD‘la işbirliği yaparak depremzedelere sağladığı yardımlarla takdir toplamıştı. Youtuber Oğuzhan Uğur son yaptığı sosyal medya paylaşımında, “Daha önce üç farklı partiden milletvekilliği teklifi aldım, az evvel dördüncü parti de milletvekilliği teklifini iletti” ifadelerini kullandı. Peki, birçok kimlikle tanıdığımız Oğuzhan Uğur kimdir, kaç yaşında? Oğuzhan Uğur ne iş yapıyor, şarkıları neler?

İşte, Oğuzhan Uğur’a dair tüm detaylar haberimizde…

Oğuzhan Uğur Kimdir?

Oğuzhan Uğur, Ankara‘da �29 Ocak 1984 yılında Hasan Atilla Uğur ve Pakize Uğur‘un ilk çocuğu olarak dünyaya geldi.

Lise eğitimine önce Ankara Atatürk Anadolu Lisesinde, daha sonra Ankara Bahçelievler Deneme Lisesinde devam ederek buradan mezun oldu.

Oğuzhan Uğur üniversiteyi, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümünde okudu. Öğrencilik yıllarında Mustafa Şevki Doğan ve Osman Sınav’ın yardımcılığını yaptı.

2011 yılında vizyona giren Ağır Abi isimli filmin yönetmenliğini ve senaristliğini yaptı. 2012 yılında “Çok Şükür” isimli ilk albümünü çıkardı. Sonrasında çeşitli single albümler ve şarkılarına çektiği video klipleriyle  geniş bir kitleye ulaştı. Ayrıca Oğuzhan Uğur, Murat Dalkılıç’ın “Leyla” isimli şarkısına çekilen video klibin yönetmenliğini üstlendi. İkili daha sonra birlikte “Mağlubiyet” isimli bir düet şarkı da yaptı.

Oğuzhan Uğur’un Mesleği ne?

Oğuzhan Uğur; müzisyen, yönetmen, senarist, karikatürist, sunucu ve YouTuber’dır.

Özel yaşamı

Abdullah Öcalan’ın ilk sorgusunu yapan albay Hasan Atilla Uğur’un oğludur. Tuğrul Uğur adında yönetmen bir kardeşi vardır. Haziran 2021 tarihinden 2022 yılına kadar oyuncu Müjde Uzman’la birlikteliği vardı.

Oğuzhan Uğur babası neden cezaevine girdi?

Ergenekon davası: Ergenekon soruşturması kapsamında 1 Temmuz 2008 tarihinde gözaltına alındı. Savcı Zekeriya Öz tarafından mahkemeye sevk edilerek hâkim Sedat Sami Haşıloğlu tarafından tutuklandı.

Oğuzhan Uğur nasıl meşhur oldu? YouTuber’lık kariyeri

1 Nisan 2017’den 23 Temmuz 2017’ye kadar Budabi TV’de Budabi Haber, Korkoloji, RÖNT ve Budabi Olaylar gibi programlar hazırladı. 12 Ağustos 2017’den itibaren kurucusu olduğu BaBaLa TV‘ye içerik üretmeye başladı. 10 Kasım 2017’den 23 Ekim 2020’ye kadar Onedio’nun YouTube kanalı için Oğuzhan Uğur’la P!NÇ isimli programı çıkardı.

Babala TV’de RÖNT, Mevzular, Mevzular: Erken Seçim Özel, Oğuzhan Uğur’la P!NÇ, Taş-Aşk, Mevzular: Açık Mikrofon gibi programların sunuculuğunu yapmış ve yapmaya devam ediyor.

4 Ağustos 2022 tarihinden itibaren BaBaLa TV’de yayımlanmaya başlayan ve siyasetçilerin seçmenlerle buluşturulduğu Mevzular: Açık Mikrofon isimli programı büyük ilgi topladı.

Programa konuk olarak; Ümit Özdağ (Zafer Partisi genel başkanı),Ömer Faruk Gergerlioğlu (HDP Kocaeli milletvekili),Muharrem İnce (Memleket Partisi genel başkanı),Cem Uzan (Genç Parti kurucu başkanı),Ahmet Davutoğlu (Gelecek Partisi genel başkanı),Metin Külünk (AK Parti MKYK üyesi),Barış Atay (Türkiye İşçi Partisi genel başkan yardımcısı),Abdüllatif Şener  (CHP Konya Milletvekili ) ve Sosyal medya yasası üzerine yapılan özel bir yayın da Uğur Dündar, Okan Bayülgen,Ece Üner, Özlem Gürses, Candaş Tolga Işık, Haluk Levent, Cüneyt Özdemir, Taylan Yıldız katıldılar.

Oğuzhan Uğur Hangi Filmlerde yer aldı?

Albümü

Çok Şükür (2012)

Single’ları

  1. Birinci Vazife (2013)
  2. İstemiyorum (2013)
  3. Sağ Salim (2014)
  4. Bal Prensesi (2014)
  5. Dengi Dengine feat. Ege Çubukçu (2014)
  6. Biyolojik Unsur (2015)
  7. Mağlubiyet (2016)
  8. Madım mı? (2016)
  9. Kıskanç (2016)
  10. Bana Bunu Yapma (2017)
  11. Tarihi Çevir (2017)


22.03.2023 12:44:16