Öne çıkan şirket haberleri

-Oracle, dün ABD piyasaları kapandıktan sonra mali takvim periyodu olarak 2023 yılının 3. çeyreğine ait bilançosunu açıkladı. Şirketin gelirleri 12.43 milyar dolarlık beklentinin altında 12.40 milyar dolar gelirken, şirketin pay başı karı ise 1.20 dolarlık beklentinin üzerinde 1.22 dolar olarak açıklandı. Oracle, evvelki 0,32 dolarlık temettüden %25 daha fazla üç aylık pay başına 0,40 dolar temettü vereceğini açıkladı. Temettünün 24 Nisan’da ödeneceği belirtildi. Bulut hizmetleri ve lisans destek gelirleri %17 artarak 8,9 milyar dolara yükselirken, bulut lisansı ve şirket içi lisans gelirleri 1,3 milyar dolar oldu. Cerner, 3. çeyrekte toplam gelirlere 1,5 milyar dolar katkıda bulundu. Oracle CEO’su Safra Catz yaptığı açıklamada Oracle’ın bulut işlerinin yıllık gelirinin şu anda 16 milyar doları aştığını, yaklaşık 10.000 Fusion ERP müşterisi ve 34.000’in üzerinde NetSuite ERP müşterisi ile Bulut ERP’de ezici pazar lideri olmaya devam ettiklerini söylerken, teknik olarak gelişmiş ve oldukça farklılaştırılmış Gen2 altyapı işi, 3. çeyrekte %65 artışla hiper büyüme aşamasında olmaya devam ettiğini dile getirdi.

-Visa Inc ve Mastercard, ABD’deki silah satışlarını belirlemek için başlatmayı planladıkları yeni ticari kod uygulamasını dondurdu. Visa Inc’in silah satışının ayrı bir kodla belirtilmesi planının dondurulmasına dair yaptığı açıklamada, “Şu anda ödemelerin yasallığıyla ilgili bir belirsizlik, büyük bir kafa karışıklığı var.” ifadesi kullanıldı. 24 eyaletin başsavcıları, söz konusu şirketlere yazdığı müşterek mektupta silah satışlarının özel kodla belirtilmesi uygulamasından vazgeçilmemesi halinde yasal işlem başlatacakları uyarısında bulunmuştu.

-Boeing’in, Hindistan’da 737 kargo uçağı dönüştürme tesisine yatırım yapacağı açıklandı. Şirket Hindistan’da artan e-ticaret talebi ve ev içi kullanım ve ihracat için akıllı telefonların ve diğer elektronik cihazların üretiminin kargo uçaklarının görünümünü güçlendirdiğini söyledi. Boeing’in Hindistan Lideri Salil Gupte, önümüzdeki 20 yıl içinde dünya çapında 1.700’den fazla yolcu uçağını kargo uçağına dönüştürmek için talep olduğunu ve bunların yaklaşık 600’ünün Asya’dan geldiğini söyledi.

-Verizon, Plus Play merkezi üzerinden bir yıl ücretsiz Netflix teklifini yeniden başlattı.





-Bir şirket sözcüsü bugün yaptığı açıklamada, Meta Platforms Inc’in metin güncellemelerini paylaşmak için bağımsız, merkezi olmayan bir toplumsal ağı araştırdığını, Elon Musk’ın Twitter Inc’ine direkt rakip olabileceğini söyledi. Bir Meta sözcüsü yaptığı açıklamada, “Metin güncellemelerini paylaşmak için bağımsız, merkezi olmayan bir toplumsal ağı araştırıyoruz. Yaratıcıların ve tanınmış şahısların ilgi alanlarıyla ilgili güncellemeleri vaktinde paylaşabilecekleri başka bir alan için bir fırsat olduğuna inanıyoruz’’ diye konuştu. Meta’nın yeni içerik uygulamasının, Twitter’a rakip Mastodon ve öbür birleşik uygulamalara güç sağlayan merkezi olmayan toplumsal ağ protokolü ActivityPub’ı destekleyeceğini söyledi.

-Pfizer’in ABD ve Avrupa’da hem yaşlı yetişkinler hem de gebe bayanlar için teneffüs sinsityal virüsü (RSV) aşısını bu yılın sonlarında piyasaya sürmeye hazır olduğunu söyledi. Hem Pfizer hem de İngiliz ilaç üreticisi GSK, düzenleyicilerin onayını bekliyor.

ORACLE  (ORCL)

Teknik olarak baktığımızda üstte 87.91 düzeyinin kırılması halinde evvel 89.44 ve gerisinden 90.60 düzeyine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 81.80 takviyesinin altında evvel 79.43 ve gerisinden 74.00 dayanağına hakikat düşüşler kelam konusu olabilir.

NOT: Pay dün gelen bilanço datalarının akabinde yükseliş trendini sonlandırarak düşeşe geçti. ABD seansı öncesi pay satıcılı seyrediyor. Pay de 90.60 direnci kırılmadığı sürece satış eğiliminin devamı gelebilir. Bu direncin kırılması halinde ise tekrar alımlar ön plana çıkabilir.

VERİZON    (VZ)

Teknik olarak baktığımızda üstte 37.02 düzeyinin kırılması halinde evvel 37.79 ve gerisinden 38.47 düzeyine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 35.72 takviyesinin altında evvel 34.56 ve gerisinden 29.09 takviyesine hakikat düşüşler kelam konusu olabilir.

NOT:  Hisse aşağı taraflı güçlü satış eğilimini koruyor. 38.47 direncinin altında kaldığı sürece bu satış eğiliminin devamını bekleyebiliriz. Bu direncin üzerinde tekrar alımlar ön plana çıkabilir.

META  (META)

Teknik olarak baktığımızda üstte 185.11 düzeyinin kırılması halinde evvel 190.30 ve gerisinden 219.66 düzeyine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 177.20 takviyesinin altında evvel 169.88 ve gerisinden 153.12 takviyesine yanlışsız düşüşler kelam konusu olabilir.

NOT: Pay kanal doruğuna yakın seyrediyor. 190.30 direnci kırılmadığı sürece payda satış baskısı artabilir. Bu direncin kırılması halinde alımlar ön plana çıkabilir.

NETFLIX   (NFLX)

Teknik olarak baktığımızda üstte 311.40 düzeyinin kırılması halinde evvel 323.02 ve gerisinden 332.23 düzeyine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 294.81 dayanağının altında 276.42 ve gerisinden 250.68 takviyesine gerçek düşüşler kelam konusu olabilir.

NOT: Payda oluşan bayrak formasyonu aşağı taraflı kırıldı ve güçlü bir satış başlattı. Pay 332.23 direncinin altında kaldığı sürece satış eğilimini devam ettirebilir. Bu direncin kırılması halinde yükselişler ön plana çıkabilir.

Kaynak İkon Menkul
Hibya Haber Ajansı


10.03.2023 16:50:37