Opel Astra, 2023 Red Dot Ödülü’nü kazandı

Başarılarına her geçen gün bir yenisini ekleyen Opel Astra, 2023 Red Dot Ödülleri’nin “Ürün Tasarımı” kategorisinde yeni bir mükafata daha layık görüldü. Yeni Opel Astra ve station wagon karoserli Astra Sports Tourer, etkileyici çağdaş Alman dizaynıyla Red Dot Ödülleri’nin 43 üyeli milletlerarası heyetinin de beğenisini kazandı. Ödül serisine eklenen bu muvaffakiyet öncesinde Opel Astra, 2022 Altın Direksiyon Mükafatı, 2022 Yılının Aile Arabası ve Alman Arabası Ödülleri’nin (GCOTY) bağımsız heyetleri tarafından 2023 Yılının Alman Kompakt Arabası seçilmişti.

Opel’in Dizayndan Sorumlu Lider Yardımcısı Mark Adams, “Cesur ve yalın tasarım ideolojimiz ile yeni kuşak Opel Astra’mız nitekim parlıyor. Her yeni Opel modeli üzere, Astra da etkileyici Opel Vizör marka yüzüyle yollara çıkıyor ve yenilikçi teknolojiyi duygusal bir dizaynla birleştiriyor. Pure Panel kokpiti de bu prensibe nazaran geliştirdik. Büsbütün dijital Pure Panel, sezgisel olarak kullanılabiliyor ve gerekli olan ayrıntıya odaklanılmasını sağlıyor” halinde konuştu.

Cesur, yalın ve etkileyici: Astra tasarımı, kompakt sınıfta öne çıkıyor

Yeni Astra verimli motor seçeneklerine ek olarak, yakında yollara çıkacak büsbütün elektrikli Astra Elektrik ile çevreci sürüşe odaklanıyor; birebir vakitte yalın ve heyecan verici sınırlarıyla göz kamaştırıyor. Markanın birinci olarak Mokka’da kullandığı yeni marka yüzü Opel Vizör, dikey ve yatay eksenlerin Opel Şimşek logosunda kesişmesiyle, Opel Compass tasarım ideolojisini takip ediyor. Vizör, ön cepheyi büsbütün kaplıyor. Böylelikle yeni Astra’nın daha da geniş görünmesini sağlıyor. Tıpkı vakitte isteğe bağlı olarak sunulan ultra ince Intelli-Lux LED® farlar ve Intelli-Vision sisteminin ön kamerası üzere teknolojiler de meselesiz bir halde tasarım bütünlüğüne entegre ediliyor. Yeni kuşak Opel Astra’ya yandan bakıldığında, C sütununun öne hakikat bariz haldeki eğimi dinamizm izlenimini artırıyor.

Tamamen dijital ve büsbütün cam: Sezgisel kullanıma odaklanan Pure Panel Kokpit

Genel dizayndaki Alman hassasiyeti ve istikrarı, vakit sıçramasının gerçekleştiği iç yerde da geçerliliğini sürdürüyor. Yeni kuşak Pure Panel, her tarafıyla dikkat çekiyor. Bu geniş, dijital kokpit, şoför tarafındaki havalandırma ile birlikte yatay biçimde entegre edilmiş iki adet 10 inçlik ekrana sahip. Yeni Opel Astra ile analog enstrümanlar tarihe karışırken ön camdaki yansımaları önleyen kepenk gibisi bir katman sayesinde, ekranların üzerinde bir siperliğe gerek kalmıyor. Bu da ileri teknolojik fonksiyonelliği ve ambiyansı daha da geliştiriyor.

Red Dot Mükafatı: 60 yıldır dizaynları değerlendiriyor

Güncel Opel Astra jenerasyonu, Red Dot Mükafatı ile Opel’in uzun ödül listesine bir ekleme daha yapıyor. Daha evvel çok sayıda Opel modeli ve bağlantı aracı bu özel mükafatla taçlandırıldı. Dünyanın en büyük tasarım ödüllerinden biri olan Red Dot Mükafatı, 60 yılı aşkın müddettir “Ürün Tasarımı”, “Marka ve Bağlantı Tasarımı” ve “Tasarım Konsepti” kategorilerinde yenilikçi dizaynları ödüllendiriyor. Heyet, 2023 yılında 60 ülkenin eserlerini kıymetlendirdi. Bu ödül, bir yarış olarak değil, kişisel bir eser testi olarak da ele alınıyor.

Hibya Haber Ajansı


14.04.2023 11:20:09