Dijital teknolojilerin yaygınlaşması ve pazarlamanın dijital mecralara taşınması, şirketlere müşterileriyle irtibatta farklı kazanımlar sunuyor. Alişan Tekinler ve Hüseyin Yılmaz liderliğinde kurumlara özel tahliller sunan VagonSoft, başta e-ticaret yazılımı olmak üzere, oto yıkama, sanayi, restoran, hoşluk salonu, CRM, ERP ve muhasebe alanında sektörel yazılımlar geliştiriyor. Toplumsal medya idaresi ve arama motoru optimizasyonu (SEO) hizmetleriyle dijital pazarlama ajansı olarak da faaliyet gösteren VagonSoft, gereksinime yönelik esnek ve yenilikçi projeler geliştirerek müşterilerinin hedefledikleri başarılara ulaşmaları için gereken takviyesi sağlıyor.
2012 yılında kurulan ve bugün 852 müşteriye hizmet veren VagonSoft’un Kurucu Ortağı Alişan Tekinler, işletmelerin, dijital pazarlama stratejileriyle müşterilerine erişim sağlama ve eserlerini pazarlama konusunda çok daha fazla fırsata sahip olduğunu söylüyor:
“Geleceği çok parlak olan dijital pazarlama, işletmelerin müşterilerine ulaşması için inanılmaz bir fırsat sunuyor. Şirketler, müşterilerinin ihtiyaçlarını anlamak ve karşılamak için dijital pazarlama stratejileriyle yepyeni bakış açıları kazanabilir.”
“Dijital ajanslar sektörel değişimlere ayak uydurabilmeli”
Pazarlama bölümünün daima gelişim sürecinde olduğunu ve her devirde farklı yaklaşımlar üzerine odaklandığını belirten Alişan Tekinler, dijital ajansların bu değişime ayak uyduracak esnek ve çevik tahliller sunabilmeleri gerektiğini şu sözlerle anlattı:
“Sektörümüz daima bir gelişim süreci içinde. Her gün yeni temas noktaları, yeni bağlantı yaklaşımları, yeni satın alma modelleri, yeni ölçüm kriterleriyle donatılmış yeni platformlar ortaya çıkıyor. Bu nedenle, dijital ajansların kendilerini güncelleyebilmeleri için daima bir dönüşüm süreci içinde olmaları gerekiyor. Bunun için de kalıcı güncellemeye müsaade verecek biçimde sağlam, birebir vakitte esnek, çevik ve dinamik iş yaklaşımları benimsenmeli. Araştırma, teknoloji, yeni süreçlerin geliştirilmesi, yeni iş alanlarının yaratılması, yeni araçlar ve yazılımlar, eğitim ve yapay zekaya yatırım yapmaya devam etmek çok kıymetli.”
Dijital pazarlama hizmetleri için sürdürülebilir bağlantı temeli
Alişan Tekinler’e nazaran, müşterilerle kurulan sürdürülebilir irtibat, istisnai pazarlama hizmetlerinin temeli. Müşterilerle güçlü alakalar kurmanın her işletmenin uzun vadeli başarısı için hayati kıymet taşıdığını düşünen Tekinler, mevzuyu şöyle ayrıntılandırdı:
“Pazarlama dünyası, yalnızca bir eser yahut hizmeti satmakla ilgilenmez. Kesimin birincil maksadı, müşterilerle güçlü bağlantılar inşa etmektir. Pandemi krizinden kaynaklanan güçlü tüketim daralması şartlarında bile, markalar tüketicilerle bağlarını kaybetmemenin değerini anladılar ve düzgün bir irtibat stratejisinin rolünü daima birlikte deneyimledik. Bu emel doğrultusunda biz de müşterilerimizin gereksinimlerini anlıyor, onları karşılayacak özel tahliller geliştiriyoruz.”�
Yazılım iş dünyasının geleceği
İş dünyasının geleceğinin yazılımlarla şekilleneceğine inanan VagonSoft Kurucu Ortağı Alişan Tekinler, işletmelere rekabet avantajı sağlayan yenilikçi tahliller sunmak için yeni teknolojilerin kullanımının hayati ehemmiyet taşıdığını şu sözlerle vurguladı:
“Daha süratli, daha verimli ve daha özelleştirilebilir tahliller sunan yazılımlar, iş dünyasının geleceğini oluşturuyor. Sektörel yazılımlar, müşteriler için en düzgün sonucu veren ve işletmelerin daha süratli ve verimli bir halde çalışmasına imkan tanıyan çok değerli araçlar. Yazılım odaklı bir dijital pazarlama ajansı olarak biz de en son teknolojiyi ana enstrümanımız olarak görüyor, müşterilerimize rekabet avantajı kazandıran yenilikçi tahliller sunuyoruz.”
Afet şartlarında sürat ve uyum fakat dijital dönüşümle sağlanabilir
Afet bölgelerinde yaşanan bağlantı ve uyum meselelerinin dijital tahlillerle büyük oranda aşılacağına inanan ve teknolojiye olan ihtiyacın birtakım durumlarda epey hayati olduğunun altını çizen Alişan Tekinler, kelamlarını şöyle noktaladı:
“Hayatı kolaylaştıran tesirinin altını çizdiğimiz yazılımlar, kimi durumlarda hayat kurtarıcı dahi olabilir. Teknolojik tahliller, doğal afet üzere zorlayıcı şartlarda afet bölgesinde irtibat ve uyumun sağlanmasından, bilgi ve doküman akışına kadar sayısız yararlar sağlayabilir. Bu hususta kendi hissemize düşeni yapmak için çabucak kolları sıvadık ve yaşadığımız büyük deprem felaketinden sonra bir doğal afet uygulaması geliştirmek üzere çalışmalara başladık.”
Hibya Haber Ajansı
24.02.2023 12:34:03