Pendik’te Yağmur Suyu Kanal Uzunluğu 77 Kilometreye Ulaştı

Pendik Belediyesi, yaklaşan kış dönemine hazırlık kapsamında yağmur suyu kanal çalışmalarını hızlandırdı. Bu yılın başından itibaren 8 kilometre yeni yağmur suyu kanalı inşa eden ekipler, Pendik’teki toplam yağmur suyu kanal uzunluğunu 77 kilometreye çıkardı.

 

Belediye ekipleri, özellikle yağış yükünün fazla olduğu bölgelerde yoğunlaşarak Yeşilbağlar Mahallesi Çınar Sokak’ta çalışmalarını sürdürüyor. Bu süreçte, Yol Bakım ve Onarım Aracı ile periyodik kanal ve mazgal temizliği de gerçekleştiriliyor. Bu sayede, Pendik’in altyapısı kış mevsimine karşı güçlendiriliyor.

 

Yağmur suyu ve atık su kanallarının önemi büyüktür. Sağanak yağışlarda yağmur sularının kanallara alınarak uzaklaştırılmaması, caddelerde ve sokaklarda su birikintilerine neden olabilir. Bu durum, hem yaya hem de araç trafiğini olumsuz etkilerken, düşük kotlu evlerde su baskınlarına yol açabilir. Pendik’te artan nüfus ve yapılaşmaya paralel olarak yağmur suyu ve atık su kanallarının imalatının sürdürülmesi, şehir yaşamının sürdürülebilirliği açısından kritik bir öneme sahiptir.


17.09.2024 13:38:51