Peugeot 408, 2023 Red Dot Ödülü’ne layık görüldü

PEUGEOT, bu yıl üstün dizaynıyla bir defa daha Red Dot Ödülü’ne layık görüldü. Yeni PEUGEOT 408, SUV kodlu dinamik silueti, kusursuz fastback tasarımı ve çarpıcı çizgileriyle “Ürün Tasarımı” kategorisinde 43 üyeli memleketler arası jüriyi ikna ederek, PEUGEOT’nun, gıpta ile bakılan tasarım mükafatını sekizinci defa almasını sağladı.

PEUGEOT, yeni 408 ile marka tarihindeki sekizinci Red Dot Ödülü’nü kazandı. PEUGEOT 408, ince ve şık silueti ile jüriyi ikna etti. Yeni PEUGEOT 408, bilhassa art kısmında, tavanın son noktasında, bagaj kapağında ve çamurluklarındaki keskin sınırlarıyla dikkat çekiyor. Yeni Obsession Mavi ve Titanyum Gri dahil olmak üzere altı gövde rengi ortasından seçim yapılabiliyor. Karakteristik kedi duruşuyla birleşen yeni PEUGEOT 408’inSUV kodlu dinamik silueti, kusursuz tasarımı lisanı, keskin ve vurgulu çizgileriyle sınıfının en dikkat cazibeli C segmenti fastback konseptiyle öne çıkıyor. GT donanım düzeyinde standart olarak sunulan gövde rengindeki ön ızgara, ön cephe ile bütünleşiyor. Yeni PEUGEOT 408 birebir vakitte markanın yeni logosunu da gururla taşıyor. Art tamponun formu da, modele güçlü bir duruş kazandırıyor. PEUGEOT 408, öndeki karakteristik ışık imzası ve gerideki üç pençeli LED farlarla markanın eser gamındaki yerini alıyor.

Dış tasarım üzere iç yer da cazip bir dizaynla dikkat çekiyor. Koltukların tasarımı, kullanılan materyallerin kalitesini daha da ön plana çıkartıyor. Versiyona bağlı olarakFalgo Yarı Deri Kumaş Döşeme, Mint Yeşili Dikişli Koltuklar ve Alcantara Yarı Deri Kumaş Döşeme, Adamite Yeşili Dikişli Koltuklar sunulurken Siyah Nappa Deri Döşeme ve Mavi Nappa Deri Döşeme opsiyonel olarak sunuluyor. Bunun dışında, orta konsolun gerisindeki LED ambiyans aydınlatması yumuşak bir aydınlatma sağlıyor ve iç yerin şık atmosferine katkıda bulunuyor. Yeni fastback model, yalnızca çarpıcı bir dizaynla dikkat çekmekle kalmıyor, tıpkı vakitte en şimdiki sürüş takviye sistemleri ve en yeni motor teknolojisiyle de öne çıkıyor. “Seçim Özgürlüğü” sloganına sadık kalan PEUGEOT 408, Türkiye’ye birinci etapta 1.2 PureTech 130 HP motor ve 8 ileri vitesli EAT8 otomatik şanzımanıyla ithal edilirken gelecekte tam elektrikli versiyonun da satışa sunulması planlanıyor.

2023 Red Dot Ödülü

2023 yılında 60 ülkeden eserler 51 müsabaka kategorisinde değerlendirildi. Heyet üyeleri “Red Dot” yahut “Red Dot: Uygunun de iyisi” mükafatını; âlâ dizaynın dört niteliğine nazaran ve ilgili sosyokültürel karakter, profesyonel odak ve tasarım uzmanlığı kriterlerine nazaran pahalandırıyor. Ayrıyeten eserler birbiriyle rekabet halinde değil, tek tek bedellendiriliyor.

Hibya Haber Ajansı


12.04.2023 13:20:10