Pırasayı Sevdiren Tarif: Pırasalı Kaygana

Lezzet köşemizde bugün pırasayı sevdiren, Pırasalı Kaygana var. Akşam yemekte ne yapayım diye düşünmenize gerek kalmadı. Tüm detayları ile Pırasalı Kaygana yemeğini yazdık.

Karadeniz’in vazgeçilmez yemeği kayganayı pırasa ile deneyin. Ordu ilimizde sıklıkla yapılan bu yemek Gelinim Mutfakta yarışması ile günün aranan lezzetlerinden biri oldu. Gelinim Mutfakta yarışması ile gündeme gelen Pırasalı Kaygana yemeği tarifi merak ediliyor. İşte detaylar haberimizde…

Tarif için Malzemeler

Pırasalı Kaygana Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle pırasaları ayıklayıp, yıkayın ve bir santim kalınlıkta doğrayın.
  2. Ardından haşlayıp suyunu süzün. Elinizle fazla suyunu sıkarak bir kaba alın.
  3. Ayrı bir kapta yumurtayı, mısır ununu, küçük küçük koparılmış bayat ekmek içini iyice karıştırın.
  4. Karışıma pırasaları ve tuzu ilave ederek bir tur daha karıştırın.
  5. Tereyağını tavada eritin, hazırladığınız harcı tavaya incecik olacak şekilde yayın ve kısık ateşte kızartın.
  6. Tava kapağı yardımıyla diğer tarafını çevirin ve diğer yönünü de kızartın.
  7. Pırasalı kayganayı tavadan alıp sıcak servis edin.
  8. Afiyet olsun…

Pırasanın faydaları nelerdir?


19.10.2022 15:30:41