Piyasadan haberler

KOPOL… 13/04/2023 tarihinden itibaren Yıldız Pazar'da 24,50 TL fiyattan süreç görmeye başlayacaktır.

CVKMD… 13/04/2023 tarihinden itibaren Yıldız Pazar'da 105 TL fiyattan süreç görmeye başlayacaktır.

BALAT… Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) durdurmaya mevzu finansal raporlarının yayınlanmış olması nedeniyle 12/04/2023 Çarşamba günü seans başlangıcıyla birlikte yine sürece açılacaktır.

ZRGYO… Şirket portföyünde bulunan İstanbul Finans Merkezi Ziraat Kuleleri Projesi'nde yer alan Kule-2'nin 27-39 ortasındaki ofis katlarının Ziraat İştirak Bankası A.Ş.'ye Shell&Core (ileri kaba) olarak 5 yıl müddetle aylık 10,7 milyon TL (KDV hariç) kira bedeli üzerinden kiralanmasına ve kelam konusu katların ince işlerinin bitirilerek taşınmazın kullanıma başlandığı tarihin kira başlangıcı olarak kabul edilmesine ait kira mukavelesi 11.04.2023 tarihinde imzalanmıştır.

GEDIK… Şirketin %100'üne sahip olacağı bir şirket kurulmasına,  Bu kapsamda kurulacak GYT Bilişim ve Ticaret Anonim Şirketi Unvanlı şirketin kuruluş sermayesinin 5.000.000 TL olmasına ve bu kapsamda sürecin başlatılmasına,  Toplam fiyat olan 5.000.000,00 TL'nin Ticaret Sicil Müdürlüğü nezdinde tescil sürecinden evvel ödenmesine,  Sürecin yürütülmesi için şirketimizin Genel Müdürlüğü' ne yetki verilmesine karar verilmiştir.

ATSYH… Şirketin Yakın İzleme Pazarı'nda süreç görmesine neden olan aksiliklerin ortadan kalkmasını müteakip, tekrar Alt Pazar da süreç görmesini temin etmek maksadıyla çalışmalar tamamlanmış olup Borsa İstanbul A.Ş. Başkanlığına müracaat edilmesi konusunda oy birliği ile karar vermiştir.

AKBNK… Banka İdare Heyeti tarafından, teknoloji teşebbüslerine yatırım yapmak maksadıyla, Bankamızın %100 oranında sahibi olacağı 30 Milyon USD sermayeli Hollanda'da yerleşik Akbank Ventures BV unvanlı yeni bir şirket kurulması için Genel Müdürlüğe yetki verildiği duyurulmuştu. Bu kapsamda; Akbank Ventures BV'nin kuruluş süreçleri tamamlanmış olup, Hollanda Ticaret Odası'nca tescil edilmiştir.

ALARK… Sermaye Piyasası mevzuatında belirtilen aracılık faaliyeti ve menkul değer portföyü işletmek gayesi gütmeksizin; yerli yahut yabancı her cinsten sermaye şirketlerinin sermayesine direkt yahut dolaylı olarak iştirak etmek, sermaye piyasası araçlarına, başka menkul değerlere, nakit, pahalı madenlere, emtialara, yerli yahut yabancı her tipten sermaye şirketlerinin çıkarmış olduğu yahut çıkaracağı hisse senetlerine direkt yahut dolaylı olarak yatırım yapmak üzere 320.000.000 TL (Üçyüzyirmimilyon Türk Lirası) sermayeli bir anonim şirket kurulmasına karar verildiği daha evvel kamuoyuna duyurulmuştu. Kelam konusu şirket, ‘Alser Alarko Sermaye Yatırımları Holding Anonim Şirketi'' unvanı ile kurulmuş olup 11.04.2023 tarihinde İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından tescil edilmiştir.

AEFES… Şirketin 26 Ocak 2023 tarihli özel durum açıklamasında Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş. (“Anadolu Efes”) ve Özgörkey Holding A.Ş. (“Özgörkey Holding”) ortasındaki AEP Anadolu Etap Penkon Besin ve Tarım Eserleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye (“Anadolu Etap Tarım”) ait muahedeler uyarınca Özgörkey Holding'e tanınan kimi hakların özel durum açıklaması tarihi prestijiyle sona erdiği bilgisi verilmişti. Bahse ait Rekabet Heyeti müsaadesi alınmış olup bunun sonucu olarak Anadolu Efes, Anadolu Etap Tarım'ı tek başına denetim edebilir hale gelmiştir.

PGSUS… Pegasus'un Mart ayında yolcu sayısı geçen yılın tıpkı ayına nazaran yüzde 23 artışla 2,14 milyon oldu. Geçen yılın tıpkı ayında yolcu sayısı 1,74 milyon düzeyindeydi.

GLCVY… Şirket, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.'nin gerçekleştirdiği tahsili gecikmiş alacak satışında, 11/04/2023 tarihinde satışa çıkarılan 5 portföyden toplam 298,76 milyon TL anaparaya sahip 2 ferdî portföyün ihalesini en yüksek teklifi vererek kazanmıştır.

KLSYN… Artan kapasite kullanımına istinaden Tekirdağ lokasyonunda kullanılmak üzere 1.5 mWp gücünde 1.294.500 Dolar fiyatında ek Güneş Gücü Paneli sistemi kurulmasına karar verilmiş olup; sistemin toplam gücü 3,9 mWp'a ulaşmış olacaktır. -Yatırım bedelinin oransal olarak Özkaynak ve Kredi ile finanse edilmesi planlanmaktadır. -Güneş gücü sisteminin Temmuz 2023'te etkin hale getirilmesi planlanmaktadır.

BRKVY… Şirket, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.'nin gerçekleştirdiği tahsili gecikmiş alacak satışında, 11/04/2023 tarihinde satışa çıkarılan 5 portföyden toplam 149,3 milyon TL anaparaya sahip 1 kişisel portföyün ihalesini en yüksek teklifi vererek kazanmıştır.

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı


12.04.2023 09:34:14