Piyasalarda bugün

Ne Oldu?

Tesla, düzenlediği lansmanla Türkiye satışlarına başlayacağını açıkladı.

ECB İdare Kurulu Üyesi Holzmann global bankacılık sisteminde kötüleşme olmazsa borçlanma maliyetlerinde 50 baz puanlık artışın hala masada olduğunu söyledi.

ABD Lideri Biden: OPEC+ kararının sonuçları düşünülebileceği kadar makus değil.

ABD Hazine Bakanı Yellen: OPEC+ atılımı global büyüme için olumlu değil.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Kurulu Stratejik Bağlantı Koordinatörü Kirby, OPEC+ kümesi üyesi ülkelerin üretim kesintisi kararının makul olmadığını söyledi.

Fed St. Louis Federal Lideri Bullard, OPEC'in üretimi kısma kararına “enflasyonu besleyebilir ve işimizi biraz daha zorlaştırabilir” dedi.

Stoltenberg: Finlandiya 31. üye olarak bugün NATO’ya katılacak.

ECB, ticari gayrimenkule yatırım yapan fonlardan çok fazla yatırımcının para çekmesi durumunda finansal istikrarın tehlikeye girebileceği konusunda uyardı.

Avustralya Merkez Bankası'nın faizi %3,60'da sabit tuttu.

Ne Olacak?

Çin’de Piyasalar tatil nedeniyle kapalı olacak.

Euro Bölgesi’de ÜFE, ABD’de Fabrika Siparişleri açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

Yurt içinde enflasyon verisi açıklandı. Enflasyon Mart ayında TÜFE beklentilerin altında %2,29 oranında artış gösterirken, yıllık bazda TÜFE Şubat ayındaki %55,18 düzeyinden Mart ayında %50,51 düzeyine geriledi. Besin enflasyonu yıllık bazda %69,33 düzeyinden %67,89 düzeyine, çekirdek enflasyon ise %50,6 düzeyinden %47,4 düzeyine geriledi. Geçen yılın tıpkı periyodunda %5,46 olarak açıklanan aylık bazda enflasyon sonrası, baz tesiri kaynaklı olarak enflasyon son üç ayda olduğu üzere Mart ayında da gerilemeye devam etti. Beklentilerin altında gelen enflasyon verisi sonrasında BİST100 endeksindeki satış baskısı da devam etti. 60 g HO’nun altında yaklaşık 11 gündür seyrini devam ettiren endeks küresel piyasalardan da negatif ayrışıyor. Küresel taraftaki bankacılık krizi, seçime yaklaşılma sürecindeki belirsizlik sonrasında KKM’de üst faiz hududunun kaldırılması haberi ve enflasyon tarafındaki geri çekilme ile alternatif getiri arayışında farklı enstrümanların ön plana çıkabileceği görüşü ile endeksteki geri çekilme devam ederken, gün sonuna gerçek gelen reaksiyon alımlarıyla gün hafif alıcılı olarak 4.839 düzeyinden tamamladı.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı


05.04.2023 00:02:04