Piyasalarda bugün

Ne Oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 10 Mart Cuma günü Anayasa’nın bize verdiği yetkiye dayanarak alacağımız seçim kararının, ertesi gün Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla süreci başlatıyoruz.

Millet İttifakı’nı oluşturan 6 partinin genel başkanlarının katılımı ile gerçekleştirilen ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olarak belirlendiği toplantının akabinde yapılan açıklamada, “Geçiş sürecinde Millet İttifakı’na dahil partilerin genel başkanları cumhurbaşkanı yardımcısı olacaktır.” tabirine yer verildi.

Millet İttifakı: İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye liderleri Sayın Cumhurbaşkanının uygun gördüğü vakitte ve tanımlanmış vazifelerle cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanacaklardır.





IMF, mevcut ekonomik zorlukların üstesinden gelmelerine yardımcı olmak için üye ülkelerin finansman limitlerini süreksiz olarak artıracak.

Ukrayna Devlet Lideri Zelenskiy, Ukrayna Güvenlik Servisi Lider Yardımcısı Yakuşev ve birtakım yöneticilerin vazifesine son verdi.

Ne Olacak?

Yurt içinde Hazine Nakit İstikrarı açıklanacakken, İngiltere’de Konut Fiyat Endeksi, Almanya’da Fabrika Siparişleri ön planda olacak.

Brunei Darusselam Sultanı Waddaulah, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetlisi olarak Türkiye’ye 6 – 9 Mart’ta resmi ziyarette bulunacak.

Fed Lideri Powell, 7 – 8 Mart’ta Temsilciler Meclisi’nde sunum yapacak.

ABD Lideri Biden, 10 Mart’ta AB Komitesi Lideri Ursula von der Leyen ile görüşecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı


07.03.2023 09:04:29