Powell sonrası kıymetliler sert kayıp yaşadı

Altın dünkü seansta çok sert satıcılı bir günü geride bırakırken, son bir haftadaki tüm yararlarını geri vermiş oldu. 1846 dolar/ons düzeyinden seansa başlayan sarı maden, seans uzunluğu sert bir satıcılı bir günü geride bıraktı. Bilhassa FED Lideri Jerome Powell’in kongrede şahin tonda yaptığı açıklamalar sonrası piyasalar adeta sert satış dalgasına kapıldı. Powell enflasyonu denetim altına alınama sürecinin beklediklerinden kuvvetli olduğunu savunurken, Mart ayında 50 baz puan faiz artırımına işaret etti. Bu açıklama sonrası altın yaşadığı derin kayıp sonrası,1813 dolar/ons düzeyinden günü tamamlayarak yüzde 1,8 kayıpla seansı tamamladı.

Gümüş dünkü seansta yaşadığı sert satışla birlikte son 4 ayın en düşük düzeyine kadar geri çekildi. 21,04 dolar/ons düzeyinden güne başlayan beyaz maden, tam 1 dolara yakın bir paha kaybı yaşadğı bir seansı geride bıraktı. 20,06 dolar/onstan kapanış yapan beyaz maden yüzde 4,7 kaybı hanesine yazdı.

Platin de sert bir satış yaşadığı günü geride bırakırken, son bir haftanın en düşük düzeyinden kapanış yaptı. 973 dolar/ons düzeyinde seansa başlayan platin,933 dolar/onstan günlük kapanış yaparak yüzde 4,4 kaybı hanesine yazdı.

Paladyum günün en çok bedel kaybeden değerli madeni olarak öne çıkarken, 1400 dolar/onsun altına geri dönmüş oldu. 1429 dolar/ons düzeyinden seansa başlayan paladyum, 1361 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 5,3 kaybı hanesine yazdı.





Kaynak TROY�
Hibya Haber Ajansı


08.03.2023 11:04:11