Rusya Ulusal Nükleer Araştırmalar Üniversitesi öğrenci alımı yapacak

Türkiye’de inşa edilen Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) için uzman yetiştirmeyi amaçlayan program kapsamında 25 öğrenciye eğitim verilmesi planlanıyor. İştirakte rastgele bir fiyat talep edilmeyen program kapsamında tüm masraflar Akkuyu Nükleer A.Ş. tarafından karşılanacak.�

Üç yıl sürmesi öngörülen yüksek lisans programına, bilim, teknoloji yahut güç alanında lisans derecesine sahip öğrenciler başvurabilecek. Öğrenciler, birinci yıl Rusça teknik yüklü eğitim görecek, sonraki iki yıl ise uzmanlık derslerini alacak. Adayların 1 Nisan 2023 tarihine kadar gerekli dokümanlarla müracaat yapmaları gerekiyor. Müracaat tek evrede gerçekleştirilecek. Müracaatta bulunanlar NRNU MEPhI öğretim vazifelileri tarafından mülakata alınacak.





Akkuyu Nükleer A.Ş. Genel Müdürü Anastasiia Zoteeva hususa ait olarak şunları söyledi: “Nükleer güç alanında yüksek nitelikli Türk uzmanlar yetiştirmek, Akkuyu NGS projesinin önceliklerinden biridir. 300’den fazla genç mühendis Türkiye’nin birinci nükleer santrali alanında istihdam edildi ve Akkuyu’nun işletme aşamasında kendilerine katkıda bulunacak çok değerli deneyimler kazanıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti’ndeki üniversitelerin lisans seviyesinde mühendislik mezunlarının Rusya’nın önde gelen bir üniversitesinde nükleer enerji alanında eğitim almaları için yeni bir program başlattığımızı duyuruyoruz. Şartları yerine getiren tüm genç profesyonelleri başvuruda bulunmaya ve gelecekte Akkuyu NGS’deki büyük ve samimi grubun bir üyesi olmaya davet ediyoruz”

Türk vatandaşlarının MEPhI’nin yüksek lisans programına kabul şartlarına ait bilgiler ve aday müracaat formu, Akkuyu Nükleer A.Ş. nin resmi web sitesinde yer alıyor.

Hibya Haber Ajansı


21.03.2023 15:50:12