Sağlık Bakanlığı 42 bin 500 personel alacak!

Sağlık Haberleri: Sağlık Bakanlığı personel alımı..

Sağlık Bakanlığı’nın 42 bin 500 işçi ve personel alım ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklamayı sosyal medya hesabından yaptı.

Bakan Koca yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “

30.000’i sözleşmeli sağlık personeli, 1.183’ü sözleşmeli personel olmak üzere, toplam 31.183 personel alımı ilanı Resmi Gazete’de yayınlandı. Bakanlığımızın taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere, ayrıca, 11.317 sürekli işçi alımı yapılacak. Mülakat sınavı yok. Hayırlı olsun.”

Başvurular 2 Aralık’a kadar sürecek

Başvurular, Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) “esube.iskur.gov.tr” adresi üzerinden 28 Kasım ile 2 Aralık tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.

İhtiyaç duyulan hizmet türleri ve mesleklere alımların il düzeyinde karşılanması yoluna gidileceği için başvurularda kişilerin ‘Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nde kayıtlı olan adresleri dikkate alınacak.

Her aday, ilan edilen kadrolardan yalnızca bir işyeri (çalıştırılacağı il) ve bir mesleğe başvuru yapabilecek.

Sağlık Bakanlığı İşçi ve Personel Alımı Başvuru Şartları Belli oldu mu?

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde tercih yapılabilecek sözleşmeli personel pozisyonlarının ve başvuru şartlarının bulunduğu KPSS-2022/11 Tercih Kılavuzu, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yayınlanacak. Tercih kılavuzu yayınlandığı anda başvuru şartları ortaya çıkacak.

İşçi alımında başvuru şartları ise şöyle; 

Sağlık Bakanlığı İşçi ve Personel Alımı Başvuruları Ne Zaman?

Adaylar tercihlerini 30 Kasım 2022 – 5 Aralık 2022 tarihleri arasında tercih kılavuzunda belirtilen kurallara göre ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifresini girerek yapabilecektir. ÖSYM’ye veya Sağlık Bakanlığına posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır.

11 bin 317 sürekli işçi alımı başvuruları ise Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) “esube.iskur.gov.tr” adresi üzerinden 28 Kasım ile 2 Aralık tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.

Kadrolar

Sözleşmeli Sağlık Personeli Kadroları, Sürekli İşçi Kadroları, Sözleşmeli Personel Kadroları


28.11.2022 13:07:37