Şeflera Çiçeği Nedir, Bakımı Nasıl Yapılır?

Çiçek yetiştirmeyi sevenler Şeflera bitkisi hakkında detaylı tüm bilgiye ulaşabilecekler. Belki şu an bir Şeflara bitkisine sahipsiniz ya da yetiştirebileceğiniz bir çiçek arıyorsunuz. Belki Şeflera bunlardan biri olabilir. Şeflera çiçeği aşırı aydınlık bir ortamı seven sabah ve akşam güneşi alabilecek olan mekanlarda oldukça sağlıklı bir şekilde büyüyebilen bir salon bitkisidir. Şeflera Çiçeği nedir, bakımı nasıl yapılır sizler için derledik.

Şeflera bitkisi, aşırı aydınlık ve güneşi sevse bile özellikle de yaz aylarında öğlen yakıcı güneşi almamasına dikkat etmeniz gerekir.

Şeflera Çiçeği Nedir? 

Şeflara çiçeği, bilimsel ismi ile Schefflera olarak bilinir. Şeflera bitkisi, çiçek açmayan bir salon çiçeği olarak bilinir. Bitki hayatı boyunca devamlı yaprak açar. 

Şeflera Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır? 

Şeflera çiçeği, nemli ortamları çok seven bir bitkidir. Kış aylarında ise, bitki toprağı tamamen kurudukça ortama olarak 15 günde 1 defa, yaz aylarında da toprağı 4 günde bir kontrol edebilirsiniz. Aynı zamanda toprağın devamlı olarak nemli kalmasını sağlayın. Yaz aylarında bitki yapraklarının haftalık olarak nemlendirilmesi gerekir. 

Şeflara Çiçeği Bakımının Püf Noktaları 

Şeflera çiçeğin bakımında dikkat edilmesi gereken çok önemli bir neden ise kesinlikle 2 pencere arasında ve cereyanda kalmamasına dikkat etmeniz gerekir. Cereyanda kalan bitki ise, kısa bir süre içinde yapraklarını dökmeye başlar. 

Şeflara Çiçeği Özellikleri 

Şeflara bitkisinin bazı belirleyici özellikleri vardır.

Şeflara Bitkisi Nasıl Çoğaltılır? 

Şeflera bitkisini çoğaltmak çok kolaydır. Gövdeden uzanan birden fazla dal ya da gövde varsa bunların birini gövdeye yakın bir yere keserek köklendirme yapabilirsiniz.

ŞEFLERA TOPRAK VE SAKSI DEĞİŞİMİ NE ZAMAN YAPILIR?

Her yıl nisan ayında ya da ilkbarda havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte toprak ve saksı değişimi yapılabilir. Toprak değişiminde köklerde var olan eski toprak mutlaka arındırılıp öyle dikilmelidir. Yıl içerisinde bitki toprağına vitamin ve mineral desteği sağlanmalıdır.


03.05.2023 15:05:33