Son dakika... Malatya'da 5.9 büyüklüğünde deprem!

AFAD verilerine göre; Malatya Kale'de 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD),saat 10.46'da merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. 

Deprem; Diyarbakır, Gaziantep, Batman, Elazığ ve çevre illerden hissedildi.

Sarsıntının derinliği 10.07 kilometre olarak ölçüldü.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Malatya’nın Kale ilçesinde saat 10.46’da meydana gelen ve çevre iller tarafından da hissedilen 5.9 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar can kaybı bildirilmemiştir. UMKE ve 112 Acil Sağlık ekiplerimiz saha taramalarını sürdürmektedir. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz." denildi.

NACİ GÖRÜR: ENERJİ TRANSFERİNİN BİR SONUCU

5.9'lu depreme ilişkin açıklama yapan Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Akuşağı-Kale/Malatya’da 6,0 büyüküğünde deprem oldu. Doğu Anadolu Fay Zonu üzerinde. Biliyorsunuz 2020 yılında Elazığ depremi nedeniyle bu fay büyük ölçüde kırılmıştı. Muhhtemelen bu gün olan deprem 6 Şubat 2023 depremlerinin bu faya enerji transferinin bir sonucudur. Endişe yok." dedi.

MALATYA'DA EĞİTİME ARA

5.9'luk depremin ardından Malatya'da eğitime 1 gün ara verildi.

KANDİLLİ'DEN AÇIKLAMA

Kandilli'den de depreme ilişkin bir açıklama geldi. Kandilli'den yapılan açıklamada depremin büyüklüğünün 6 olduğu belirtildi.

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI: TARAMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, "Şu ana kadar bizlere ulaşan herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır. Saha taramalarımız devam ediyor." dedi.


16.10.2024 11:27:46