Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer Türkiye’ye getirildi

İnterpol-Europol Daire Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Kamuoyunda Thodex vurguncusu olarak bilinen ve ‘dolandırıcılık, cürüm işlemek gayesiyle örgüt kurma’ hatalarından aranan Faruk Fatih Özer'in yakalanmasına yönelik olarak İnterpol-Europol Daire Başkanlığımızca yapılan çalışmalar sonucunda kelam konusu şahıs hakkında 23/04/2021 tarihinde kırmızı bülten yayımlanması sağlanmıştır.

Faruk Fatih Özer'in yer tespiti için İnterpol-Europol Daire Başkanlığımızca çok istikametli yapılan çalışmalar sonucunda kelam konusu şahsın Arnavutluk'ta saklandığı tespit edilmiş ve bahisle ilgili Adalet Bakanlığımız bilgilendirilmiştir. 14.06.2021 tarihinde Adalet Bakanlığımız tarafından hazırlanan iade evrakı, Dışişleri Bakanlığı aracılığı ile diplomatik kanaldan ve Daire Başkanlığımızca İnterpol kanal ile Arnavutluk yetkili makamlarına gönderilerek ismi geçen şahsın ülkemize iadesi gayesiyle tutuklanması talep edilmiştir.

Daire Başkanlığımız koordinesinde Siber Hatalarla Çaba Daire Başkanlığımız, Tiran İçişleri Müşavirliğimiz, Tiran Polis İrtibat Ofisimizin yaptığı çalışmalar ve Arnavutluk Polis üniteleriyle kurduğu tesirli bağlantı sayesinde 30.08.2022 tarihinde Faruk Fatih Özer'in Arnavutluk'un Vlora kentinde yakalanarak ülkemize iadesi hedefli tutuklanması sağlanmıştır.





Arnavutluk'ta yapılan yargılama sonucunda lokal mahkeme tarafından verilen Türkiye 'ye iade etme kararına yapılan itirazın Arnavutluk Yüksek Mahkemesinin 14.04.2023 tarihinde reddetmesi ile ismi geçen şahsın ülkemize iadesi kabul edilmiştir.

Arnavutluk İnterpol Ünitesiyle yapılan görüşmeler sonucunda ismi geçenin 20.04.2023 günü Türkiye saati ile 06:30'te (Arnavutluk saati ile 07:30'da) Tiran Havalimanından teslim alınması konusunda mutabık kalınmıştır.

Bunun üzerine İnterpol-Europol ve Siber Kabahatlerle Uğraş Daire Başkanlığı görevlilerinden oluşan takım, Faruk Fatih Özer'i 20/04/2023 günü Arnavutluk'tan teslim alarak tıpkı gün isimli süreçler için İstanbul Emniyet Müdürlüğü işçisine teslim etmiştir.”

Hibya Haber Ajansı


21.04.2023 00:03:09