Türkiye’de Gezilecek 10 Yer

Dünyayı gezmeden önce ülkemizdeki tarihi – turistlik yerleri keşfetmeye ne dersiniz? Birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapan, coğrafi konumuyla birlikte dünyanın en önemli geçiş güzergahlarından biri olan ülkemiz tarihin izlerini taşıyor. Türkiye’de görülmesi gereken birçok yer bulunuyor. Biz de sizlere Türkiye’de gezilecek 10 yeri aktarıyoruz.

İşte, Türkiye’de gezilecek 10 yer

EGE’DE BİR RUM KÖYÜ: ŞİRİNCE

İzmir’in Efes harabeleriyle ünlü Selçuk ilçesinin 8 km. doğusunda üzüm bağları, şeftali bahçeleri ve zeytinliklerle çevrili tarihi bir Rum köyü Şirince. Burada yapılan Şirince evleri de 19. yüzyıl Anadolu mimarisini yansıtıyor.

İSTANBUL’DA SAKİNLİK ARAYANLARA

İstanbul’da yaşıyorsanız, sakin bir yerlere kaçmak isterseniz size birkaç önerimiz var. Tarihi Polonezköy’ü bunlardan biri. Polonezköy‘ün yanı sıra iki akarsu arasında kalan şirin mekan Ağva veya İstanbul Boğazı’nın Anadolu yakası Karadeniz girişinde yer alan Anadolu Feneri önerebileceğimiz mekanlar.�

DOĞASIYLA DENİZİYLE EŞSİZ: ÖLÜDENİZ

Fethiye‘ye bağlı Ölüdeniz’de, dünyanın en güzel kumsalında denize girebilir, Kelebekler Vadisi ve Gemiler Adası’nı görebilir, Babadağ’dan yamaç paraşütü yapabilirsiniz.

KAPADOKYA

Kapadokya’nın eski adı Katpatuka olarak biliniyor. Burada gezilecek doğal güzelliklerin yanında tarihi yerler de bulunuyor. Kapadokya denilince akla öncelikle peri bacaları geliyor. Peri bacaları Erciyes, Hasan Dağı ve Güllü Dağın bundan yaklaşık 60 milyon yıl önce volkanik faaliyetleri sırasında oluşan yumuşak tabakaların hava olayları sonucunda aşınması ile meydana geldi.

BEYAZ İNCİ: PAMUKKALE

Denizli‘de bulunan ve Antik Havuz, Antik Tiyatro, Arkeoloji Müzesi’nin de yer aldığı bölgeyi, hem bir doğa harikası hem de tarihi bir mekan olarak gezebilirsiniz.

VAN GÖLÜ’NDE GÜN BATIMI

Van kültürel birikimi ve doğal güzellikleri, yöresel dokusuyla Anadolu’nun motiflerini yaşatabilen bir kent. Türkiye’nin en büyük gölü bu ilimizde. Van Gölü üç de ada barındırıyor: Bu adalardan en meşhuru Akdamar.

DOĞAL SERİNLİK: AYDER YAYLASI

Ladin ve kayın ormanlarıyla kaplı yayla Çamlihemşin ilçesine 16 km. mesafede. Ayder, zengin florasının yanı sıra kaplıcası ile de bölgenin en çok tercih edilen tatil yerlerinden biri.

YEDİGÖLLER

Dağların arasındaki vadilerde zamanla oluşan ve yan yana sıralanan göller Yedigöller olarak anılıyor. Doğa meraklıları için ideal bir mekan.

GELİBOLU YARIMADASI’NDA TARİH

Birinci Dünya Savaşı’nın en kanlı çarpışmalarının yaşandığı Gelibolu Yarımadası, adeta bir savaş müzesi görünümünde. Çanakkale’de bulunan şehitlik, birçok ziyaret mekanı ile hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

OSMANLI MİMARİSİ EVLERİYLE SAFRANBOLU

Karabük’e bağlı bir Karadeniz kasabası olan Safranbolu, klasik Osmanlı kent mimarisini yansıtan evleriyle tanınıyor. Türkiye’de ‘Dünya Mirası Listesi’nde yer alan 9 kültürel varlıktan biri…

Türkiye’nin en ucuz şehirleri

Araştırmaya göre Türkiye’deki en ucuz şehirler Doğu Anadolu’da. Listenin en sonunda yer alan Ağrı , Kars, Iğdır ve Ardahan şehirleri, Türkiye ortalamasına göre % – 6,51 oranında daha uygun fiyatlı. En ucuz 2. bölge ise Güneydoğu Anadolu.

Türkiye’nin en sakin şehri neresi?

Seferihisar, Sakin Şehir hareketine ülkemizden ilk katılan şehir olma özelliği nedeni ile Türkiye’nin Sakin Şehir başkenti olarak anılıyor.


10.03.2023 13:16:36