Ulu Motor, Leapmotor’un Türkiye distribütörü oldu

Otomotiv, bilişim, inşaat, gayrimenkul ve turizm bölümlerinde faaliyet gösteren Ulubaşlar Grubu’nun otomotiv şirketi Ulu Motor, Kasım 2021’de Skywell ile başlattığı elektrikli araba marka temsilciliklerine bir yenisini daha ekledi.

Mart 2023 prestijiyle Çinli Leapmotor’un Türkiye distribütörlüğünü üstlenen Ulu Motor, yeni iş birliği kapsamında Leapmotor markasına ilişkin modelleri Türkiye’de yollara çıkarmaya hazırlanıyor.�

Tüm tüketicilere en güzel akıllı mobilite tecrübesini sunmaya çalışan, Hangzhou, Çin merkezli başkan bir akıllı elektrikli araba şirketi olan Leapmotor, elektronik ve yapay zeka teknolojilerinde yaklaşık 30 yıllık tecrübeye sahip birinci sınıf mühendis ve vizyon sahibi bir teşebbüsçü olan Zhu Jiangming tarafından 2015 yılında kuruldu.

Kullanıcılarına en rafine mobilite tecrübesini sunmayı misyon edinen Leapmotor, kuruluşundan günümüze elektrikli arabaları, elektronik eserler olarak ele alıyor. Leapmotor, Çin merkezli tek saf elektrikli araç şirketi olma argümanıyla eksiksiz Ar-Ge yetenekleriyle araçlarındaki tüm temel sistemleri ve elektronik bileşenleri kendi bünyesinde tasarlıyor ve üretiyor.

Çin merkezli dikey entegre yapılanmalı elektrikli araç üreticisi olan Leapmotor, tamamı elektrikli SUV C11, sedan C01, 5 kapılı kent arabası T03 ve coupe S01 modellerini üretiyor. Şirket, 2022 yılında teslimatlarını bir evvelki yıla oranla yüzde 154 artırarak toplam 111 bin 168 araç teslimatına ulaştı.

Hibya Haber Ajansı


04.03.2023 12:20:15