Ümraniye'de Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz: Olay ve Tören Detayları

İstanbul'un Ümraniye ilçesinde, Dudullu Polis Merkezi’nde görevli Polis Memuru Şeyda Yılmaz, motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti ile yaşanan arbede sırasında silahlı çatışmada şehit oldu. Olayda, Yılmaz’ın yanı sıra bir diğer polis memuru ve şüphelinin annesi de yaralandı.

 

Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda, çeşitli suçlardan 26 kaydı bulunan Yunus Emre Geçti, Ihlamurkuyu Mahallesi'nde yakalandı.

 

Yakalama sırasında görevli memurlar ile Geçti arasında bir arbede yaşandı. Şüpheli, polis memuru Şeyda Yılmaz’ın silahını alarak çevreye ateş açtı. Bu sırada Yılmaz da karşılık vererek çatışmaya dahil oldu. Yaralanan Yılmaz, hastaneye kaldırılmasına rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

 

Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi’nde bir tören düzenlendi.

Törene, eşi Semih Yılmaz, aile yakınları, İstanbul Valisi Davut Gül, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan ve İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş katıldı.

Yılmaz’ın özgeçmişinin okunduğu törende, alınan helallikten sonra cenazesi memleketi Sivas’a gönderildi.

Sivas’ta, Merkez Ayyıldız Camisi’nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazı ile Yılmaz toprağa verilecek.

 

Bakan Yerlikaya’nın Açıklaması

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Yılmaz’ın görev sırasında yaşanan çatışmada yaralandığını, hastaneye kaldırıldıktan sonra şehit olduğunu belirtti.

Bakan Yerlikaya, “Kahramanımızın şehadetinden derin üzüntü duydum. Şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve emniyet teşkilatımıza başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz, cesareti ve fedakarlığı ile anılacak. Olay, güvenlik güçlerinin karşılaştığı zorlukları ve tehlikeleri bir kez daha gözler önüne serdi. Yılmaz, hem ailesinin hem de toplumun gönlünde daima yaşayacak.


23.09.2024 14:48:33