USD/TRY 5,8380 desteğini test edebilir

Dün TCMB, siyaset faizi olan 1 hafta vadeli repo faizini, ölçülü bir biçimde 75 baz puan indirerek %11.25'e çekti. Beklenti 0-100 baz puan aralığında bir indirim olarak ağırlaşıyordu, beklentiler dahilindeki gerçekleşme sonrası TL'de kısmi pahalanma eğilimi öne çıktı ve TL dün %0.3 oranında prim yaparak emsallerinden olumlu ayrıştı.

Öte yandan, dün ABD perakende satışlarındaki artışın tüketici tarafının güçlü olduğuna işaret etmesi Dolar'ı desteklese de, Gelişmekte Olan Ülke para üniteleri üzerindeki baskı sonlu oldu. Halihazırda GOÜ'lerin genel olarak toparlanan ekonomileri para ünitelerini de desteklerken, ABD'deki makro görünümün hatırı sayılır bir halde fiyatlandığı söylenebilir ki ABD'deki fiyat göstergeleri beklenen düzeyde değil. Münasebetiyle, Dolar'da şu kademede kalıcılı bir güçlenme beklemiyoruz.

TL tarafında ise TCMB'nin dünkü kararı kısmen fiyatlanmaya devam edebilir. Halihazırda TL varlıklara yönelik olumlu algı devam ediyor. 5 yıllık CDS'imiz de 246 düzeyine kadar gerilemiş durumda. Özetle, kurda aşağı yönlü hafif baskı devam edebilir.

Kurda muhtemel düşüşlerde 50 günlük ortalamanın geçtiği 5,8380 dayanağının kırılması durumunda 5,8180 düzeyi maksat olabilir. Öteki yandan, mümkün yükselişlerde 5,88 direnci reaksiyon gelebilecek düzey olarak izlenebilir. Dün ABD'den ve bu sabah da Çin'den gelen olumlu makro datalarla risk iştahı bu sabah olumlu.

Kaynak: Ziraat Yatırım

Hibya Haber Ajansı


03.04.2023 22:22:32