Vali Yiğitbaşı: “El birliğiyle hayatı tekrar normale döndüreceğiz”

19 Mart itibariyle bölgede yürütülen çalışmalara katılan ve birinci andan itibaren bölgenin acil gereksinimlerinin tespiti ve süratle tahlile kavuşturulması için vatandaşlarla görüşen Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, devletin tüm imkanlarının depremzede vatandaşlarımıza ulaştırılması için ağır mesai yapıyor.

İskenderun’da eğitim öğretim hayatının tekrar olağana dönmesi için çalışmalarını hızlandıran Vali Yiğitbaşı, İlçe Ulusal Eğitim Müdürü ve okul idarecileri ile toplantı yaptı. 36 devlet, 17 özel okul ve 4 rehabilitasyon merkezinde 3 Nisan Pazartesi itibariyeler eğitim öğretim tekrar başladı. Vali Yiğitbaşı, öğrenci ve öğretmenleri okulun birinci gününde de yalnız bırakmadı. Deprem sonrası verilen ortanın akabinde yine okul sıralarıyla buluşan Hürriyet İlkokulu öğrencileri ile bir ortaya gelen Vali Yiğitbaşı, öğrencilerle sohbet etti.

Telafi kurslarıyla imtihana hazırlanacaklar

Vali Yiğitbaşı bir öteki okul ziyaretini Güç ve Natürel Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile birlikte İskenderun General Şükrü Kanadlı İlkokul ve Ortaokuluna yaptı. Bakan Dönmez ile sınıfları ziyaret eden Vali Yiğitbaşı, okul idarecileri ve öğretmenlerle de görüşerek çalışmaların aksamadan devam etmesi talimatını verdi. Vali Yiğitbaşı, Bakan Fatih Dönmez ile birlikte üniversite imtihanlarına hazırlanan öğrencilerin konaklama muhtaçlığını da sağlayacak 1200 kapasiteli Rauf Beyefendi Gemisinde incelemelerde bulundu. 21 derslik bulunan gemide, öğrenciler telafi kurslarıyla imtihan sürecine hazırlıklarını bu sınıflarda yürütecek.

İskenderun’da hayatın süratle olağana dönmeye başladığını vurgulayan Vali Yiğitbaşı şunları söyledi:

“Çocuklarımızın eğitimi elbette ki en öncelikli hususlardan birisi. Onların eğitim hayatlarına tekrar devam etmesi ismine çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz. Pazartesi itibariyle öğrencilerimiz tekrar ders başı yaptı. Onların yaşadıkları bu şiddetli süreci en az hasarla atlatmasını sağlayabilmek, eğitim faaliyetlerine devam ederken duydukları heyecana ortak olabilmek bizler için çok manalı. Devletimiz yaraları sarmak için tüm kurumlarıyla alanda ve milletiyle el ele vererek çalışmalarını büyük bir çaba ve titizlikle sürdürüyor. El birliğiyle, gönül birliğiyle inşallah İskenderun’da hayatı tekrar olağana döndüreceğiz”

Hibya Haber Ajansı


05.04.2023 00:09:25