Wang Yi, Brezilya devlet başkanı başdanışmanıyla bir araya geldi

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Ofisi Üyesi ve Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Dış Münasebetler Kurulu Ofisi Yöneticisi Wang Yi, dün başşehir Beijing’de Brezilya Devlet Lideri Luiz İnacio Lula da Silva’nın başdanışmanı Celso Amorim ile bir ortaya geldi.

Wang Yi, görüşmede yaptığı konuşmada, Brezilya Devlet Lideri Lula’nın Çin ziyaretinin Çin-Brezilya ikili bağlarında kıymetli bir kilometre taşı olduğuna işaret ederek, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in Lula ile stratejik açıdan bir görüşme yapacağını ve bunun ikili alakaların gelişmesine istikamet vereceğini belirtti. Wang Yi, Çin’in Brezilya ile alakalara her vakit stratejik açıdan yaklaştığına işaret ederek, iki ülke ortasındaki kapsamlı stratejik iş birliği iştirakinin büyük potansiyele sahip olduğunu kaydetti. Wang Yi ayrıyeten, Çin’in Brezilya ile stratejik uyumu güçlendirmeye, gerçekçi işbirliğini pekiştirmeye, “Kuşak ve Yol” inisiyatifi ve Brezilya’nın “yeniden sanayileşme” planı ortasında ilişkileri arttırmaya ve böylelikle iki ülkenin halklarına daha büyük yarar sağlamaya hazır olduğunu anlattı.

Wang Yi, Çin’in Brezilya ile BRICS çerçevesi içindeki işbirliğini de pekiştireceğine işaret ederek, global idare sisteminde ıslahat için ortak efor harcayacaklarını söyledi. Amorim görüşmede, Brezilya’nın Çin ile kapsamlı stratejik iştirakine büyük ehemmiyet verdiğine işaret ederek, Çin ile stratejik iş birliğini ağırlaştırmaya hazır olduklarını lisana getirdi.

Kaynak Çin Memleketler arası Radyosu
Hibya Haber Ajansı


14.04.2023 15:20:13